Οι περισσότεροι Αθηναίοι, έχουμε συνδυάσει τα νότια προάστια με την νυχτερινή διασκέδαση και τα προτιμάμε κυρίως τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Στην πραγματικότητα όμως, οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, σφύζουν από ζωή ακόμη και τον χειμώνα και προσφέρουν δεκάδες επιλογές για φαγητό, ποτό και καφέ, που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Σούπα μου ‘πες: Οι 7 πιο φημισμένες σούπες στον κόσμο

Μια πρωινή βόλτα στην Γλυφάδα για καφέ στο Carpo, μεσημέρι με ένα σύντομο ταξίδι σε κρητικές γεύσεις στην Πασιφάη, απογευματινό ηλιοβασίλεμα με ένα ποτήρι Nero D’avola, στο Εν Πλω στην Βουλιαγμένη και για κλείσιμο, αυθεντική ιταλική κουζίνα με special σαλάτες στο Casa Victoria στην Βάρκιζα.

Αυτές, είναι μερικές από τις επιλογές που έχει κανείς, αν βρεθεί στο νότιο τμήμα της πόλης αυτήν την εποχή.

Τα top picks για καφέ

Carpo Glyfada

carpo

Το πιο πιθανό είναι πως αν βρεθείς το πρωί στην καρδιά της Γλυφάδας όπου βρίσκεται το Carpo Glyfada, θα συναντήσεις μια μικρή ουρά έξω από το cafe μινιατούρα, από ανθρώπους που περιμένουν να πιουν τον αγαπημένο τους καφέ. Αξίζει όμως την αναμονή, αφού φημίζεται για τις μοναδικές ποικιλίες arabica. Το μαγαζί, διαθέτει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητες σοκολάτες και φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς.

Αν καταφέρεις και κάτσεις σε κάποιο από τα ελάχιστα τραπέζια που υπάρχουν στο εσωτερικό του, προτίμησε ελληνικό καφέ μαζί με χειροποίητη καριόκα με αμύγδαλο.

Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 20, Γλυφάδα 

 

Paul

Paul

Ένα καφέ – αρτοποιείο, που ήρθε απευθείας από το Παρίσι στην παραθαλάσσια γειτονιά της Γλυφάδας. Το Paul boulangerie – patisserie, είναι το ιδανικό μέρος για καφέ με γαλλικό croissant βουτύρου ή croque madame.

Το Paul, διαθέτει εσωτερικό ζεστό χώρο αλλά και εξωτερικά τραπέζια για τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα.

Φεύγοντας, μην ξεχάσεις να πάρεις ζεστή μπαγκέτα για το σπίτι.

Διεύθυνση: Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα

Τα top picks για dining

Πασιφάη

πασιφάη

Λίγο πιο πέρα από την αγορά της Γλυφάδας, βρίσκεται η Πασιφάη, μια κρητική ταβέρνα, με αυθεντικές κρητικές γεύσεις που θα ικανοποιήσουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Οι ιδιοκτήτες, Στέλιος και Ειρήνη Τρουλάκη, κατάγονται από το Πάτημα Χανίων και ανοίγοντας το παλαιότερο σήμερα κρητικό μεζεδοπωλείο στην Αθήνα, είχαν το όραμα να μεταφέρουν στον κόσμο την αξία της κρητικής διατροφής και τη σημασία του να τρέφεσαι σωστά.

Μην ξεχάσεις να πάρεις ρακόμελο και μην πεις όχι στα γλυκά κεράσματα μετά το κυρίως.

Διεύθυνση: Λαζαράκη 63, Γλυφάδα

 

Casa Victoria

casa victoria

Ακριβώς απέναντι από την θάλασσα, στην λεωφόρο Ποσειδώνος, θα βρεις το πιο cozy ιταλικό εστιατόριο – wine bar, το Casa Victoria. Αυθεντική ιταλική pizza, μεγάλη ποικιλία antipasti και άψογο service. Σε επιλεγμένες χειμωνιάτικες βραδιές, η ζεστή ατμόσφαιρα συμπληρώνεται με live jazz μουσική.

Και αν μένεις σε κοντινή περιοχή και δεν θες να αφήσεις τον καναπέ σου, το εστιατόριο διαθέτει και delivery service. Τα εδέσματα, έρχονται στην πόρτα σου το ίδιο περιποιημένα και για κέρασμα φέρνουν δύο επιπλέον ζεστά ψωμάκια με κάθε παραγγελία.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα

Τα top picks για cocktail

Riviera Coast

riviera

Το όνομα δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού βρίσκεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ίσως το ομορφότερο σημείο της Αττικής. Ένας luxurious χώρος, το Riviera Coast, λειτουργεί όλο το χρόνο σαν cafe, all day bar και εστιατόριο fine dining. Πέρα από εκλεκτή κουζίνα, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο bar, με signature cocktails που αξίζει να δοκιμάσεις.

riviera

Τις πιο ζεστές ημέρες, διαθέτει εξωτερικό χώρο πάνω σε προβλήτα γεμάτη φοίνικες, η οποία βρέχεται από το κύμα του Σαρωνικού.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα

 

Εν Πλω

εν πλω

Σε παρόμοια φιλοσοφία, κινείται και το Εν Πλω, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Βουλιαγμένη. Ιδιαίτερο design, 60s αισθητική και υπέροχη θέα στον Σαρωνικό. Ο ζεστός εσωτερικός χώρος του εστιατορίου – bar, είναι ιδανικός για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

Ιδανικό για δείπνο και ποτό, όλες τις ώρες της ημέρας, ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα και το βράδυ.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη