H Whoopi Goldberg τέθηκε σε αναστολή για δύο εβδομάδες στο ABC μετά τα σχόλια που έκανε για το Ολοκαύτωμα. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αντιμετώπισε σφοδρή κριτική για τις δηλώσεις που έκανε στο The View νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα αποσυρθεί από τον αέρα για ένα δεκαπενθήμερο.

Η πρόεδρος του ABC News, Kim Godwin, δήλωση: «Δρώντας άμεσα, αποβάλλω τη Whoopi Goldberg για δύο εβδομάδες για τα λανθασμένα και προσβλητικά σχόλιά της. Ενώ η Whoopi ζήτησε συγγνώμη, της ζήτησα να αφιερώσει χρόνο για να σκεφτεί και να μάθει τον αντίκτυπο των σχολίων της. Ολόκληρος ο οργανισμός ABC News στέκεται δίπλα με τους Εβραίους συναδέλφους, τους φίλους, την οικογένεια και τις κοινότητες μας.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο The View, η Goldberg επέκρινε τη σχολική επιτροπή του Τενεσί επειδή απαγόρευσε ένα βιβλίο που ονομάζεται Maus, επειδή οι αρχές το θεώρησαν ακατάλληλο για παιδιά. Οι Εβραίοι εικονίζονται σαν ποντίκια, οι Ναζί έχουν μορφή γάτων στο βιβλίο. Η σχολική επιτροπή το αφαίρεσε από την ύλη της όγδοης τάξης λόγω της «κακής γλώσσας και της απεικόνισης γυναικείου γυμνού», σύμφωνα με τη Sun.

Οι δηλώσεις της Goldberg για το Ολοκαύτωμα

Η Goldberg θεώρησε γελοίο ότι θα απαγόρευαν ένα βιβλίο που εκπαιδεύει τα παιδιά για φρικαλεότητες του παρελθόντος. «Αν πρόκειται να το κάνετε αυτό, τότε ας είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό», είπε. «Το Ολοκαύτωμα δεν έχει να κάνει με τη φυλή. Πρόκειται για την απανθρωπιά του ανθρώπου προς τον άνθρωπο… γι’ αυτό είναι».

Μία από τις άλλες συμπαρουσιάστριες της, η Ana Navarro, προσπάθησε να τη διορθώσει εξηγώντας πώς η λευκή υπεροχή ήταν βασική αρχή του ναζιστικού κόμματος. H Goldberg απάντησε λέγοντας: «Αλλά αυτές είναι δύο ομάδες λευκών ανθρώπων. Χάνεις το νόημα. Από τη στιγμή που βλέπεις την φυλή, γίνεται πιο ενδιαφέρον. Ας μιλήσουμε για αυτό που είναι. Είναι το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι ο ένας στον άλλον. Δεν έχει σημασία αν είστε μαύροι ή λευκοί, Εβραίοι, είναι ο ένας προς τον άλλον».

Μετά την εκπομπή, ζήτησε συγγνώμη μέσω του Twitter. Ακολούθησε μια ακόμη συγγνώμη της ηθοποιού κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Τρίτης, στην οποία δήλωσε ότι «έκανε λάθος».