Όσοι έχουν δει το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock έχουν σκεφτεί ότι όλο αυτό μπορεί να ήταν σκηνοθετημένο. Ένας αναλυτής της γλώσσας του σώματος, λοιπόν, παίρνει θέση. Ο Darren Stanton, του οποίου το παρατσούκλι είναι «ανιχνευτής ψεύδους», είναι σίγουρος ότι ο Smith απλά δεν θα μπορούσε να προσποιηθεί, λόγω των έντονων συναισθημάτων.

Ο κωμικός έκανε ένα αστείο για τη σύζυγό του Jada Pinkett, λέγοντας ότι έμοιαζε με την «GI Jane», αναφερόμενος στο ξυρισμένο κεφάλι. Αφού επέστρεψε στη θέση του, ο Smith φώναξε θυμωμένος στον Rock: «Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου το όνομα της γυναίκας μου».

O Stanton υποστήριξε λοιπόν: «Μόλις ο Chris Rock έκανε το αστείο για τη σύζυγο του Will Smith, Jada Pinkett Smith, μπορούσες να δεις μια αλλαγή στα συναισθήματά τους. Το αστείο που στόχευε το ξυρισμένο κεφάλι της Jada μετά τη μάχη της με την αλωπεκία, την έκανε ξεκάθαρα να νιώθει άβολα και φάνηκε να ντρεπόταν. Ο Will, από την άλλη, είχε ένα αμυδρό χαμόγελο και έγειρε πίσω στην καρέκλα του, κάτι που είναι σημάδι έντασης ή ανησυχίας».

Τα σημάδια ότι η αντίδραση του Will Smith ήταν γνήσια

Ο Stanton είπε ότι η στάση του Rock έδειξε ξεκάθαρα ότι «δεν περίμενε αυτό που επρόκειτο να συμβεί» καθώς ο Smith σηκώθηκε στη σκηνή. Υπήρχαν και κάποιες ενδείξεις που τον έκανε να πιστεύει ότι η αντιπαράθεση ήταν μια «φάρσα». Εξήγησε: «Με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, επέδειξε μια θέση εξουσίας, όπως πολλοί αστυνομικοί, πολιτικοί και άλλοι που στέκονται σε αντίστοιχες καταστάσεις.  Επίσης εξέθεσε το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του, σημάδι ότι δεν φαινόταν να υπάρχει άμεσος κίνδυνος, επομένως πρέπει να πίστευε ότι θα ήταν φάρσα.

Καθώς ο Will Smith κάθισε, το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι ότι κάνει αυτό που ονομάζουμε ώθηση στο πηγούνι. Αυτή είναι μια κλασική χειρονομία δύναμης και κυριαρχίας, όπως κάνουν τα ζώα όταν υπερασπίζονται τα μικρά τους. Μπορούμε επίσης να δούμε φουσκωμένα ρουθούνια, παρατεταμένη οπτική επαφή, που είναι σημάδια θυμού. Τον βλέπουμε επίσης να έχει μια έκφραση αηδίας, σε αυτήν την περίπτωση σαν να μυρίζει μια άσχημη μυρωδιά.

Υπήρξαν πολλές θεωρίες στο διαδίκτυο ότι αυτή η αντιπαράθεση ήταν στημένη, ωστόσο, μετρώντας από τον βαθμό θυμού που επέδειξε ο Will Smith, αυτό ήταν 100 τοις εκατό αληθινή. Δεν μπορείτε να προσποιηθείτε αυτό το επίπεδο συναισθημάτων. Επίσης, η Jada στο κόκκινο χαλί φαίνεται άκαμπτη, σχεδόν σε κατάσταση θυμού ή ταπείνωσης, όπως αποδείχθηκε από την άρνησή της να εμφανιστεί σε φωτογραφίες με την οικογένειά της» κατέληξε ο Stanton.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Will Smith: Τι θα γινόταν αν στη θέση του Chris Rock ήταν γυναίκα;

5 ελληνικοί τσακωμοί καλύτεροι από το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock

Oscar 2022: Ο Will Smith έριξε γερό σκαμπήλι στον Chris Rock και του φώναξε «μην ξαναπιάσεις τη γυναίκα μου στο στόμα σου»