Όπως ήταν αναμενόμενο, το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock, μετά το κωμικό νούμερο του δεύτερου στη σκηνή, επισκίασε τα βραβεία Oscars. Φέτος ήταν το χαστούκι, μια άλλη χρονιά ήταν όταν το La La Land κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας, αλλά τελικά έγινε λάθος και ο πραγματικός νικητής ήταν το Moonlight. Βέβαια αυτό ήταν πολύ light μπροστά στο σκαμπίλι του ηθοποιού.

Γι’αυτό και η Ακαδημία ξεκίνησε έρευνα, αναφέροντας μάλιστα σε ανακοίνωση της πως καταδικάζει τις ενέργειες του Will Smith. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Έχουμε ξεκινήσει μία επίσημη έρευνα για το περιστατικό και θα διερευνήσουμε περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες με βάση τους κανονισμούς μας, τον κώδικα συμπεριφοράς και τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Μέλος της Ακαδημίας δήλωσε στο BBC ότι το συμβάν επισκίασε τα επιτεύγματα άλλων, τη βραδιά των Όσκαρ. «Για εμένα, έκλεψε την παράσταση. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το μέρος για τόση βία. Οι περισσότεροι άνθρωποι σοκαρίστηκαν. Υπήρχαν παιδιά εκεί. Ήταν χώρος για γιορτή», τόνισε το μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η συγγνώμη του Will Smith

Μπορεί ο ηθοποιός να μην ζήτησε συγγνώμη όταν παρέλαβε το πρώτο του Oscar, αλλά μία ημέρα αργότερα έκανε σχετική ανάρτηση στο Instagram του για να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του.

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την κατάσταση της υγείας της Jada ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά. Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, από τον Chris. Ξέφυγα και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θα ήθελα να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.

Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, τους παραγωγούς της εκπομπής, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους παρακολουθούσαν την τελετή σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια Williams και την οικογένεια μου στην ταινία του King Richard.

Λυπάμαι βαθιά που η συμπεριφορά μου έχει κηλιδώσει αυτό που ήταν ένα κατά τα άλλα υπέροχο ταξίδι για όλους μας. Είμαι ένα έργο σε εξέλιξη».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Will Smith (@willsmith)

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Oscar 2022: Η πιο αντιφατική απονομή – Εκεί όπου ενώθηκαν τα κόμπλεξ του Χόλιγουντ με το coolness του CODA

Will Smith: Ήταν αληθινή ή στημένη η επίθεσή του στον Rock; Ειδικός στο body language απαντά

Με πληροφορίες από Vanity Fair