Οι υπόγειες ροές χρημάτων του τηλεοπτικού παρουσιαστή, όπως αποτυπώνονται στο πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος φέρεται να έχουν προκαλέσει τον προβληματισμό αλλά και το ενδιαφέρον της αμερικανικής δικαιοσύνης, καθώς μέρος τους – σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 – προέρχεται από εταιρείες σε αμερικανικό έδαφος.

Στο πόρισμα της ελληνικής αρχής που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο και παραδόθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα, υποστηρίζεται ότι εντοπίστηκε έμβασμα ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προήλθε από ενεργό λογαριασμό της αμερικανικής Air Fast Tickets, το ταξιδιωτικό πρακτορείο του Νίκου Κοκλώνη που κήρυξε πτώχευση το 2016 ζημιώνοντας με δεκάδες εκατομμύρια ταξιδιωτικές εταιρείες, πελάτες και πιστωτές.

Στο πόρισμα που έχει διαβιβαστεί από τις 22 Φεβρουαρίου έχει επισημανθεί πως υπάρχουν υπόνοιες ότι ο ίδιος και άλλα έξι φυσικά πρόσωπα έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις, προκαλώντας ζημιά σε ελληνικό δημόσιο και Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεπερνά τα 22,6 εκατ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς να έχει οδηγήσει σε διώξεις κακουργηματικού βαθμού για μια σειρά από αδικήματα, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.