Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν κάτι από την αίγλη του αθλητισμού που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε τόσα χρόνια. Για πρώτη φορά, άλλωστε, η έναρξη τους πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και για πρώτη φορά θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Οι αθλητές καλούνται να αγωνιστούν παρουσία ελάχιστου κόσμου, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις εκείνων που προετοίμαζαν τον εαυτό τους για καιρό, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και τελικά, την τελευταία στιγμή νόσησαν. 

Σε αυτούς τους αθλητές που κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Τόκιο, τους αξίζει τουλάχιστον να δούμε την προσπάθεια τους στην τηλεόραση. Οι δικοί τους άνθρωποι, εμείς που απλά χαιρόμαστε κάθε φορά που σηκώνουν ένα μετάλλιο. Το ότι η ελληνική δημόσια τηλεόραση σνόμπαρε τόσο άσχημα την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια, που έχει χαρίσει στην Ελλάδα τόσα και τόσα μετάλλια, είναι σίγουρα απογοητευτικό. Για να μην πω κάτι χειρότερο. Δεν είναι όμως η μοναδική γκάφα που μας έχει χαρίσει η ΕΡΤ τις τελευταίες ημέρες. Ας τις δούμε αναλυτικά: 

https://www.intronews.gr/mas-ftaiei-i-sakkari-kai-i-schesi-tis-me-ton-yio-mitsotaki-pou-den-edeixe-i-ert-ton-petrounia

Η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια

Το πρωί του Σαββάτου, ο Λευτέρης Πετρούνιας πέρασε με άνεση στον τελικό των κρίκων, που θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου. Για ακόμη μια φορά, απέδειξε πως είναι το μεγάλο φαβορί. Την προσπάθεια του όμως δεν την είδαμε ποτέ, αφού η ΕΡΤ δεν έκανε την μετάδοση. Μόνο όποιος είχε συνδρομή Eurosport είχε αυτή τη δυνατότητα. Οι υπόλοιποι στο πηγάδι. 

Το κανάλι βρέθηκε στο στόχαστρο, ζήτησε συγγνώμη και όπως υποστήριξε ο υπεύθυνος αθλητικού τμήματος κ. Λυκουρόπουλος, δεν περίμεναν ότι η διοργάνωση δεν θα δείξει το αγώνισμα των κρίκων γι΄αυτό και δεν είχαν προβεί σε ξεχωριστό αίτημα για χάρη του Έλληνα ολυμπιονίκη, που μαζί με την Κορακάκη σήκωσε τη σημαία στην τελετή έναρξης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με τη σειρά του, έκανε ανάρτηση στο Instagram, και προφανώς τρόλαρε την ΕΡΤ.

Η συνέχεια με τον Παναγιώτη Γκιώνη

Εδώ τα πράγματα πήγαν σε άλλο επίπεδο. Από που να το πιάσουμε και που να το αφήσουμε. Από το λάθος όνομα στον Έλληνα αθλητή ή από το «πιγκ πογκ;». 

Το πρωί της Κυριακής, ο Παναγιώτης Γκιώνης έπαιξε με τον Αιγύπτιο Σαλέχ για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ούτε αυτό το ματς προβλήθηκε ποτέ, με τον Γκιώνη να παίρνει εύκολη πρόκριση. Η ΕΡΤ ενημέρωσε την Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ότι οι Ιάπωνες αρνήθηκαν να της δώσουν το feed για να δείξει το ματς.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η διοργανώτρια χώρα είναι αυτή που ορίζει τι θα δώσει ως βασικό feed στα κανάλια των χωρών που μεταδίδουν τη διοργάνωση κι από κει και πέρα κάθε κανάλι κάνει ξεχωριστά αιτήματα. Συνήθως τα αιτήματα αφορούν αθλήματα που δεν έχουν τόση προβολή και ενδιαφέρον, αλλά που μπορεί σε μια χώρα να είναι σημαντικά γιατί περιμένουν μετάλλιο από κάποια καλή αθλήτρια ή αθλητή.

Ένας κακοπροαίρετος άνθρωπος θα μπορούσε να σκεφτεί πως η ΕΡΤ δεν το θεωρεί και τόσο δημοφιλές άθλημα το πινγκ πονγκ (συγγνώμη λάθος, πιγκ πογκ), ωστόσο στην ΕΡΤ, έστω, αιτήθηκαν το feed για να δείξουν στην Ελλάδα την προσπάθεια ενός Έλληνα αθλητή που έχει τιμήσει τη χώρα σε αρκετές διοργανώσεις.

Τη σκυτάλη πήρε ο Δημοσθένης Καρμοίρης της ΕΡΤ

Είναι λες και στην ΕΡΤ έχουν συμφωνήσει να κάνουν τη μία γκάφα μετά την άλλη, προκειμένου να βρίσκονται στο επίκεντρο καθημερινά. Ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης σχολίασε την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη, λέγοντας πως «Τα θαλάσσωσε». Έτσι είναι άμα είσαι ειδήμων. Προφανώς σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να ζητήσει ο ίδιος δημόσια συγγνώμη για το άκομψο σχόλιο του. Το κατάλαβε όμως; Όχι.

Διότι ο δημοσιογράφος προχώρησε σήμερα σε ρατσιτσικό σχόλιο, μόλις δύο ημέρες μετά την Κορακάκη. Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Ολυμπιακών Αγώνων, στην προσπάθειά του να επαινέσει τους αθλητές της Κορέας για τη διαχρονική τους δυναμική στο πινγκ πονγκ, είπε χαρακτηριστικά: «Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ. Επειδή είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δημοσθένης Καρμοίρης αποτελεί παρελθόν από την ΕΡΤ, αφού είδε την πόρτα της εξόδου.