Περίοδο πένθους 11 ημερών ξεκίνησε για τους πολίτες της βόρειας Κορέας, με τις κυβερνητικές αρχές να απαγορεύουν οποιαδήποτε έκφραση ευτυχίας, όπως το γέλιο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, δεν θα γελάει και δεν θα πίνει κανείς, με σκοπό να τιμηθεί η 1οη επέτειος από τον θάνατο του πρώην ηγέτη, Kim Jong Il.

Ο Kim Jong Un κυβέρνησε από το 1994 έως και το 2011, με τα καθήκοντά του να αναλαμβάνει ο τρίτος και νεότερος γιος, Kim Jong Un. Έχοντας περάσει δέκα χρόνια από τον θάνατο του, οι πολίτες θέλουν δεν θέλουν, θα πρέπει να τιμήσουν το πένθος.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν πρέπει να πίνουμε αλκοόλ, να γελάμε ή να μετέχουμε σε δραστηριότητες αναψυχής» ανέφερε ένας κάτοικος της βορειοανατολικής συνοριακής πόλης Sinuiji στο Radio Free Asia.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν επιτρέπεται να πάνε για ψώνια ακόμη και στο παντοπωλείο στις 17 Δεκεμβρίου, την επέτειο θανάτου του. «Στο παρελθόν, πολλοί πολίτες που πιάστηκαν να πίνουν ή σε κατάσταση μέθης κατά τη διάρκεια του πένθους, συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως ιδεολογικοί εγκληματίες. Τους πήραν και δεν τους ξαναείδαμε. Ακόμη και αν την περίοδο πένθους ένα μέλος της οικογένειά σου πεθάνει, δεν επιτρέπεται να κλάψεις δυνατά και η σορός δεν γίνεται να απομακρυνθεί μέχρι να τελειώσει. Οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε καν να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους, εάν συμπέσουν αυτήν την περίοδο» είπε.

https://www.intronews.gr/10190-2-dania-merck-kindynevoun-koronoio

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς

Ο Kim Jong Il πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 17 ετών. Κυβέρνησε τη χώρα εντελώς καταπιεστικά και καθόλου δημοκρατικά. ν και κάθε χρόνο η περίοδος πένθους κρατά 10 ημέρες, φέτος θα παραταθεί κατά μία ημέρα, για να υπογραμμίσει τη δέκατη επέτειο από τον θάνατό του.

Κι αν αναρωτιέστε πως θα επιτηρούνται όλοι οι πολίτες στο να μην υποπέσουν σε στιγμή ευτυχίας, η αστυνομία θα έχει τα μάτια της στραμμένα σε όλους και θα τους προσέχει. Οι αστυνομικοί προκειμένου να εκπληρώσουν το καθήκον αυτό, φτάνουν σε σημείο να μην προλαβαίνουν να κοιμηθούν.