Η πολιτική των εταιρειών στο εξωτερικό είναι πολύ αυστηρή ως προς το πλαίσιο σχέσεων μεταξύ υπαλλήλων ή μεταξύ των διευθυντών με το υπαλληλικό προσωπικό. Ο Steve Easterbrook, CEO των McDonald’s ως το 2019, παρενέβη αυτή την πολιτική και θα το πληρώσει πανάκριβα, με το διοικητικό συμβούλιο του κολοσσού να του κάνει μήνυση.

Συγκεκριμένα, η μήνυση έγινε τον Αύγουστο του 2020, με την εταιρεία να κατηγορεί τον Easterbrook πως δεν ήταν ειλικρινής απέναντι στο Δ.Σ. για τις σχέσεις του με τους υπαλλήλους του. «Η μήνυση θέτει προ των ευθυνών του τον Steve Easterbrook για την ξεκάθαρη παρενόχληση του, που συμπεριλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως CEO» αναφέρει ο Enriique Hernandez, επικεφαλής του Δ.Σ. των διευθυντών των McDonald’s.

Ο Easterbrook παραδέχτηκε ότι απέτυχε σε αρκετές περιπτώσεις να διατηρήσει τις αξίες των McDonald’s και να φέρει εις πέρας κάποιες από τις υποχρεώσεις του ως ηγέτης της εταιτείας. Παράλληλα, απολογήθηκε και στους συναδέλφους του, αλλά και στους προμηθευτές της εταιρείας. Συνολικά, ο Easterbrook θα απωλέσει ένα ποσό 105 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρήματα και μετοχές.

Η McDonald’s είχε ενημερωθεί για τις σχέσεις του Easterbrook περίπου 2 μήνες πριν καταθέσει την αγωγή και από την εσωτερική έρευνα, απεδείχθη πως ο πρώην CEO της είχε συνάψει τρεις σεξουαλικές σχέσεις με υπαλλήλους. Οι αποδείξεις συμπεριλαμβάνουν δεκάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογγραφίες, αλλά και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με αυτές τις γυναίκες. Πώς βρέθηκαν αυτά; Ο Easterbrook τις έστελνε από το εταιρικό του mail στο προσωπικό του.

Πηγή: CNN