Εστία μετάδοσης του κορωνοϊού έγινε σε πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο Metro Theatre του Σίδνεϊ στις 10 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του εορτασμού του άλμπουμ Red, της Taylor Swift.

Όπως γράφει η Guardian, τουλάχιστον 100 άτομα βρέθηκαν θετικοί, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμό των μολύνσεων. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση, αφού επρόκειτο για συγκέντρωση θαυμαστών της, με αφορμή τον εοαρτασμό της επανέκδοσης του άλμπουμ της, το 2012.

600 άτομα σε καραντίνα

Τα 600 άτομα που παρευρέθηκαν στο πάρτι βρίσκονται προφανώς σε καραντίνα. «Όποιος παρακολούθησε το ”On Repeat: Taylor Swift Red Party” στο Metro Theatre του Σίδνεϊ στις 10 Δεκεμβρίου ”θεωρείται στενή επαφή και πρέπει αμέσως να υποβληθεί σε εξετάσεις και να απομονωθεί για 7 ημέρες», ενημέρωσαν οι υγειονομικές αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι είναι πιθανό τουλάχιστον ορισμένα από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν να είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον. Μερικοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση έκαναν «check in» μέσω ενός κωδικού QR, διευκολύνοντας τη δυνατότητα της NSW Health να επικοινωνήσει μαζί τους.

«Οι κυρώσεις για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις απομόνωσης, διαγνωστικών τεστ και καραντίνας έχουν αυξηθεί σε 5.000 $ για μεμονωμένα άτομα (από 1.000 $) και 10.000 $ για εταιρείες (από 5.000 $)», καταλήγει η ανακοίνωση.