Η Ghislaine Maxwell, βασικό πρόσωπο στο σκάνδαλο Epstein δεν έχει σκοπό να καταθέσει για τις κατηγορίες σωματεμπορίας, ενώ υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις εναντίον της για τα εγκλήματα του χρηματιστή που αυτοκτόνησε το 2019. Ο ίδιος είχε συλληφθεί και έδωσε τέλος στη ζωή ενώ περίμενε τη δίκη για ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση.

«Κυρία πρόεδρε, η κυβέρνηση δεν παρουσίασε αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας, επομένως δεν είναι αναγκαίο να καταθέσω» δήλωσε λιτά η 59χρονη, απευθυνόμενη στη δικαστή του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή.

Στη δίκη της, που ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο, δήλωσε αθώα για όλες τις κατηγορίες που της προσάπτονται. Εάν κριθεί ένοχη κινδυνεύει να της επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Μετά τη δήλωση της Maxwell, ένας εκ των συνηγόρων της είπε στο δικαστήριο ότι η υπεράσπιση ολοκλήρωσε με την κλήση μαρτύρων. Οι δικηγόροι της επιχείρησαν τις δύο τελευταίες ημέρες να παρουσιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους μάρτυρες με την ελπίδα ότι θα αποδείκνυαν ότι η πελάτισά τους δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στα εγκλήματα του Epstein. Τελικά όμως, αντί για τους 35 που αναμένονταν, κάλεσαν μόνο 9.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των εισαγγελέων και των συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια οι ένορκοι θα αποσυρθούν για να ξεκινήσουν τις διαβουλεύσεις τους.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση κάλεσε ως μάρτυρα την Eva Anderson, μια 60χρονη γιατρό, πρώην μις Σουηδία και σύζυγο του Αμερικανού εκατομμυριούχου Glen Debbie. Η μάρτυρας, που ήταν φίλη του Epstein, κατέθεσε ότι είχε πάει πολλές φορές για διακοπές στην κατοικία του στο Palm Beach και ουδέποτε παρατήρησε κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά με ανήλικες.