Κινηματογραφική καταδίωξη αυτοκινήτου που μετέφερε ηρωίνη έγινε σήμερα τα ξημερώματα στη δυτική Αττική, με τη Δίωξη Ναρκωτικών και την ΟΠΚΕ να έχουν στήσει μπλόκο στους δράστες στα διόδια της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, στη Δίωξη Ναρκωτικών περιήλθαν πληροφορίες ότι Ρομά θα περνούσαν από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Πελοπόννησο για να διακινήσουν ηρωίνη. Όταν αντίκρισαν τους αστυνομικούς κατευθύνθηκαν προς την παλιά εθνική οδό, όπου και πέταξαν τα δέματα της ηρωίνης, την οποία στην συνέχεια βρήκε η αστυνομία.

Στη συνέχεια οι Ρομά βγήκαν στη νέα εθνική οδό με κατεύθυνση προς Αθήνα. Συνολικά όλη η καταδίωξη κράτησε για περισσότερα από 40 χλμ. και οι δράστες ξεπέρασαν τα 160 χιλιόμετρα σε ταχύτητα, ενώ έσπασαν μπαριέρες στα διόδια της Ελευσίνας και στα διόδια της Αττικής Οδού. Κατευθύνονταν προς την έξοδο Ασπροπύργου για να μπουν στον καταυλισμό της περιοχής.

Εκεί έπεσαν οι πυροβολισμοί από το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών (στην καταδίωξη συμμετείχαν και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ). Μία σφαίρα πέτυχε έναν Ρομά χαμηλά στην πλάτη. Τελικά τους συνέλαβαν και όπως αποδείχθηκε, είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες και ναρκωτικά.

Συνελήφθη και ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών και σχηματίζεται δικογραφία για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσαν οι πυροβολισμοί.