Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα στην Αμερική, με τον Donald Trump να έχει αφήσει γερά κατάλοιπα πίσω του. Κατάλοιπα που προωθούν ακόμα και τη δολοφονία του Anthony Fauci. To Fox News είναι ένα τηλεοπτικό δίκτυο φίλα προσκείμενο στον πρώην Πρόεδρο, που υποστήριξε τα ψέματα του σε όλη τη διάρκεια της 4ετίας και αποτέλεσε έδαφος για να γιγαντωθούν θεωρίες συνωμοσίας. Η δράση του δικτύου δεν σταματά και ο Anthony Fauci τη νιώθει στο πετσί του.

Ο παρουσιαστής του δικτύου, Jesse Waters, έχει έναν σταθερό μονόλογο στο ξεκίνημα της εκπομπής του, επιχειρώντας να κάνει που και που χιούμορ, σαν ένα καχέκτυπο του Stephen Colbert και των άλλων late night παρουσιαστών. Στον μονόλογο του το βράδυ της Δευτέρας, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μια ενέδρα στον Fauci που θα του έφερε θανατηφόρες βολές.

Τόσο ο ίδιος όσο και το Fox News υποστήριξαν ότι πρόκειται για μεταφορικό λόγο, επειδή ο μονόλογος του Waters έκανε «δύσκολες ερωτήσεις στον Fauci» και το κόνσεπτ της εκπομπής ήταν να κάνουν viral πράξεις οι άνθρωποι που ήταν στο κοινό, ώστε να πάρουν προβολή από το Fox News και άλλα δίκτυα. Αλλά ακόμα κι αν ισχύει αυτό, σε μια Αμερική γεμάτη «πυροβολημένους» που περιμένουν μια φράση για να βγουν στο δρόμο να σκοτώνουν με το όπλο, είναι τουλάχιστον ανευθυνότητα να χρησιμοποιείται αυτή η μεταφορά. Που δεν ήταν μεταφορά.

Ο επικεφαλής του CDC αντέδρασε στην παραίνεση του Watters και μιλώντας στο CNN, τόνισε πως αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε ήδη να έχει απολυθεί ή να του επιβληθεί κάποια ποινή. «Είναι τρελό όλο αυτό. Ο τύπος θα έπρεπε να έχει ήδη απολυθεί. Το μόνο που κάνω τα τελευταία δύο χρόνια, είναι να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να εφαρμόσουν καλές πρακτικές για τη δημόσια υγεία: να εμβολιαστούν, να είναι προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους, να φοράνε μάσκα. Και γι΄αυτό, έχουμε έναν τύπο εκεί έξω να λέει σε ανθρώπους πως θα πρέπει να μου δώσουν τη μοιραία βολή για να με αιφνιδιάσουν; Δηλαδή τι είδους παράνοια υπάρχει στην κοινωνία μας πια;».

Στο Fox News είχαν παρομοιάσει τον Fauci με τον Mengele, τον γιατρό των Ναζί

Το δίκτυο ανέφερε στην ανακοίνωση του πως «Βασισμένοι σε ολόκληρο το κλιπ και διαβάζοντας όλο το σενάριο, είναι παραπάνω από ξεκάθαρο πως ο Watters χρησιμοποιούσε μια μεταφορά για να ρωτήσει ο κόσμος τις άβολες ερωτήσεις στον δρ. Fauci για τις πράξεις του και οι λέξεις του παρουσιαστή βγήκαν εντελώς εκτός πλαισίου και παραποιήθηκαν».

Πάντως, το βεβαρημένο παρελθόν του Fox News δεν κάνει και πολύ πιστευτή την ανακοίνωση. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες η Lara Logan, που παρουσιάζει μια εκπομπή στην streaming πλατφόρμα του Fox, συνέκρινε τον Fauci με τον Joseph Mengele, τον γιατρό των Ναζί που έκανε πειράματα στους αιχμαλώτους στο Άουσβιτζ. Για τη Logan το Fox δεν είχε βγάλει καμία ανακοίνωση και απλώς την κράτησε εκτός για μερικές ημέρες, μέχρι να ξεχαστεί ο ισχυρισμός της.

«Αυτό που με σοκάρει, είναι το πως δεν της έχουν κάνει καμία παρατήρηση από το δίκτυο. Πώς μπορούν να της επιτρέπουν να λέει κάτι τέτοιο χωρίς κανένα σχόλιο ή επανορθωτική πράξη; Πραγματικά μένω άναυδος» είχε δηλώσει ο Fauci στο MSNBC πριν λίγες ημέρες. Για κάτι τέτοιους πάντως ο επικεφαλής του CDC βρέθηκε ξαφνικά με 2-3 σωματοφύλακες στο πλάι του σε κάθε του δημόσια έξοδο. Ο τραμπισμός και η κουλτούρα της συνωμοσιολογίας δεν πρόκειται να εξαφανιστούν εύκολα από τις κοινωνίες και θα παραμείνουν ένα απόστημα που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να παρακινεί ακόμα και στη δολοφονία ενός ανθρώπου.

Πηγή: CNN