Ξέρουμε ότι το γεγονός ότι ο Bill Gates ακύρωσε τις διακοπές του, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, σας προκαλεί βαθιά θλίψη. Θα θέλατε να κάνετε πατ πατ στην πλατούλα του δισεκατομμυριούχου και να του πείτε ένα παρήγορο λόγο.

Ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση, την ώρα που στην ίδια μοίρα βρισκόμαστε όλοι, είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Όπως γράφει το businessinsider, ο δισεκατομμυριούχος εκτίμησε πως το τρέχον κύμα της πανδημίας θα έχει τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, επειδή η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εξαπλώνεται τόσο γρήγορα.

«Την ώρα που η ζωή φαινόταν ότι επιστρέφει στο φυσιολογικό, μπαίνουμε στο χειρότερο μέρος της πανδημίας», ανέφερε ο Bill Gates, προσθέτοντας ότι ακύρωσε τα περισσότερα σχέδια για τις διακοπές του και πρόσθεσε:

«Αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι κακοί, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν κάνουμε τα σωστά βήματα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022», είπε. Ο Gates προέβλεψε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα είναι σύντομα «σε κάθε χώρα του κόσμου» εάν συνεχίσει να εξαπλώνεται με αυτόν τον ρυθμό.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί στη δημόσια υγεία έχουν προβλέψει ότι η Όμικρον θα κορυφωθεί τον Ιανουάριο. Η παραλλαγή εξαπλώνεται με «πρωτοφανή» ρυθμό, είπε ο Δρ. Anthony Fauci στο Good Morning America την Τρίτη. Ο Bill Gates, προέβλεψε πάντως, πως ότι η νέα μετάλλαξη θα είναι σύντομα «σε κάθε χώρα του κόσμου», αν συνεχίσει να εξαπλώνεται με αυτόν τον ρυθμό. Τη στιγμή της δημοσίευσης, η παραλλαγή αντιπροσωπεύει το 73% όλων των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ.

«Πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά»

Ο δισεκατομμυριούχος προειδοποίησε ότι η Όμικρον πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε ακόμη πόση σοβαρή ασθένεια είναι. «Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μέχρι να μάθουμε περισσότερα για αυτό», έγραψε. «Ακόμα κι αν είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα, η Όμικρον θα είναι το χειρότερο κύμα που έχουμε δει μέχρι στιγμής επειδή είναι τόσο μολυσματικό».

Ο Gates ενθάρρυνε, επίσης, τους πάντες να «προσέχουν ο ένας τον άλλον» κάνοντας πράγματα όπως φορώντας μάσκες, αποφεύγοντας μεγάλες συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους και κάνοντας το εμβόλιο και τις αναμνηστικές δόσεις.«Κάποτε η πανδημία θα τελειώσει και όσο καλύτερα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει αυτή η στιγμή», κατέληξε.