Να και κάτι στο οποίο βγήκαν αληθινοί οι συνωμοσιολόγοι. Και αρκετά διορατικοί, θα προσθέταμε. Λένε όλους αυτούς τους μήνες ότι τα εμβόλια σου βάζουν στον οργανισμό τσιπάκια του Bill Gates και η θεωρία τους επιβεβαιώθηκε στη Σουηδία. Απλώς τα τσιπάκια δεν είναι το Bill Gates, αλλά της Epicenter, και είναι αρκετά διαφανή ως προς το τι προσφέρουν.

Πάνω από 6.000 Σουηδοί έχουν εισάγει στο χέρι τους ένα μικροτσίπ που έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, ώστε να μη χρειάζεται να το δείχνουν στις εισόδους των κλειστών χώρων. Πρόκειται για μια τεχνολογία που μπορεί να αποκτήσει πιο ευρεία χρήση στο μέλλον, αφού το μικροτσίπ σε μέγεθος κόκκου ρυζιού που έχει φτιάξει η Epicenter, λειτουργεί με ανέπαφη ανίχνευση μέσω της τεχνολογίας NFC (near-field communication) και θα μπορούσε στο μέλλον να αφορά σε πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες και κάθε άλλη μορφή ανέπαφης συναλλαγής.

«Τα εμφυτεύματα είναι πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορoύν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το πιστοποιητικό εμβολιασμού της νόσου COVID. Σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας ξεμείνει από μπαταρία, με το μικροτσίπ λύνεται το πρόβλημα. Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία σήμερα, του χρόνου θα τη χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο» δήλωσε ο Hannes Sjöblad, CDO της Epicenter.

Το τσιπ της Epicenter είναι το μέλλον

Η τοποθέτηση του μικροτσίπ γίνεται είτε κάτω από το δέρμα στον βραχίονα του χεριού είτε ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού με τη χρήση μιας σύριγγας και όταν ακουστεί το κλικ, τότε έχει τοποθετηθεί σωστά. Ο Hannes Sjöblad τονίζει ότι πρόκειται για μια διαδικασία αναστρέψιμη, μπορεί δηλαδή κάποιος να το αφαιρέσει και δεν απαιτείται κάποια εφαρμογή στο κινητό για να λειτουργήσει. Το τσιπάκι ενεργοποιείται μόλις το προσεγγίσει σε απόσταση λίγων ιντσών μια ηλεκτρική συσκευή ανάγνωσης.

Η Epicenter υποστηρίζει πως το τσιπάκι προσφέρει μια ευκολία και μπορεί να αντικαταστήσει μεταξύ άλλων ακόμα και τα κλειδιά, ενώ θεωρείται πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο για τα διαβατήρια που στο μέλλον θα είναι σε μορφή μικροτσίπ και θα εμφυτεύονται.

Στα γραφεία της Epicenter στη Στοκχόλμη, αυτό το μικροτσίπ χρησιμοποιείται από το 2015 στους υπαλλήλους της και με το κούνημα του χεριού τους μπορούν να ανοίξουν πόρτες, να χρησιμοποιήσουν τους εκτυπωτές και να αγοράσουν smoothies από το μπαρ της εταιρείας.

Περιμένουμε τους συνωμοσιολόγους και αντιεμβολιαστές να το κάνουν σημαία πάντως.