Η Brigitte Macron σκοπεύει να κινηθεί νομικά για μια θεωρία συνωμοσίας που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η οποία υποστηρίζει ότι είναι τρανς γυναίκα και ότι έχει γεννηθεί άνδρας.

Η θεωρία συνωμοσίας έρχεται καθώς η Γαλλία είναι προ των πυλών για τις προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2022, αν και ο Macron δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ότι πάει για δεύτερη θητεία. Οι ψευδείς ισχυρισμοί δημοσιεύτηκαν σε ακροδεξιό ιστότοπο πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο. Οι φήμες υποστηρίζονται ότι γεννήθηκε άνδρας με το όνομα Jean-Michel Trogneux.

Το όνομα έχει γίνει δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες χιλιάδες αναφορές.Ένας δικηγόρος της Macron -η οποία είναι μητέρα τριών ενήλικων παιδιών από τον πρώτο της γάμο- επιβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει δράση. «Αποφάσισε να κινήσει τη νομική διαδικασία, είναι σε εξέλιξη», επιβεβαίωσε ο δικηγόρος Jean Ennochi στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Τα ψέματα για την 68χρονη έχουν διαδοθεί από λογαριασμούς κατά του προέδρου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν στην πολιτική ακροδεξιά, ομάδες αντεμβολιαστών και από το κίνημα συνωμοσίας QAnon. Τα Γαλλικά ΜΜΕ εντόπισαν την ιστορία σε ένα άρθρο που γράφτηκε σε ακροδεξιό περιοδικό από μια γυναίκα ονόματι Natacha Rey.

Στη συνέχεια βρήκε ένα ευρύτερο κοινό αφού συζητήθηκε στο YouTube με απόψεις που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από ομάδες αντιεμβολιαστών, σκεπτικιστών κατά του Covid και ακροδεξιών ακτιβιστών, σύμφωνα με την εφημερίδα Libération.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Brigitte Macron στοχοποιείται από τότε που εξελέγη ο σύζυγός της, Emmanuel Macron το 2017, καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί στο στόχαστρο λόγω της διαφοράς ηλικίας του ζευγαριού.