Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχε διαφανεί πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα βγει εκτός ελέγχου και θα οδηγηθούμε σε περιοριστικά μέτρα που θα έκαναν ανέφικτο τον απρόσκοπτο εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Η επίσπευση των περιορισμών από την Πέμπτη 30/12, έχει φέρει αναστάτωση σε εργοδότες και εργαζόμενους, ειδικά στην εστίαση, ενώ αρκετοί κλείνουν σπίτια Airbnb για να οργανώσουν πάρτι μακριά από τον έλεγχο των αστυνομικών αρχών.

Σε μια περίοδο που όλοι οι χειμερινοί προορισμοί της χώρας παρουσιάζουν τεράστια πληρότητα και δη στα ακριβά ξενοδοχεία, τα all inclusive, στην Αττική υπάρχει μια πληρότητα στα διαθέσιμα μέσω Airbnb πλατφόρμας σπίτια, με τις κρατήσεις να είναι μονοήμερες ή διήμερες, αποκλειστικά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων, η κάλυψη είναι σχεδόν στο 100% και αυτό ανησυχεί τις ελεγκτικές αρχές.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε από την Τετάρτη περιορισμό ατόμων στις οικιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτοχρονιά με τη μορφή σύστασης όμως κι όχι απαγόρευσης, επομένως τα κορωνοπάρτι που έχουν προγραμματιστεί, δημιουργούν αναστάτωση και επιφυλακή για τις ώρες μετά τα μεσάνυχτα, όταν και τα μαγαζιά της εστίασης θα πρέπει να κλείσουν τη μουσική και στις 2 να ολοκληρώσουν τη βάρδια τους.

Παρά το ότι τόσο μέσω Airbnb όσο και μέσω Booking και άλλων πλατφορμών αναφέρεται στη διαδικασία της κράτησης ότι απαγορεύονται τα πάρτι, επειδή δεν υπάρχει άμεση παρακολούθηση, είναι πιθανό να διοργανωθούν τέτοια, χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο ιδιοκτήτης. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ενημερωθεί ιδιοκτήτες από άλλους ενοίκους και έχουν πάρει τηλέφωνο την αστυνομία. Η άμεση δράση όμως δεν είναι πάντοτε άμεση, ενώ σε ημέρες όπως των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το βάρος πέφτει στον έλεγχο των καταστημάτων και όχι σε σπίτια.

Εκείνοι που σίγουρα δε θα έχουν τους ίδιους περιορισμούς, είναι οι Έλληνες που είχαν κανονίσει να φύγουν για το Ντουμπάι, μια περιοχή που πέρσι είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο, αλλά φέτος έχουμε πια καταλάβει πως όλοι μας θα πηγαίναμε εκεί αν το σήκωνε η τσέπη μας. Οι τιμές για τα πάρτι εκεί είναι απαγορευτικές για τους πολλούς, αρκετοί όμως μπαίνουν σε αναμονή για να βρουν μια θέση στις ακριβές εορταστικές εκδηλώσεις στο ένα από τα 7 εμιράτα των ΗΑΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=EJ8tdNNfouA