Τα περιστατικά βίας του 2021 συνεχίστηκαν μέχρι και το φινάλε της χρονιάς, αλλά αυτή τη φορά είχαμε μια γυναίκα στη θέση του θύτη. Το περιστατικό ανθρωποκτονίας συνέβη στα Ιωάννινα, στην περιοχή Σεισμόπληκτα, όπου μια 55χρονη μαχαίρωσε τον επίσης 55χρονο άντρα της κι εκείνος κατέληξε στο νοσοκομείο.

Αρχικά, το θύμα είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με την 55χρονη να το καλεί, αλλά να μην αναφέρει τίποτα για την επίθεσή της. Όταν ο άντρας της ξεψύχησε, η ιατροδικαστική εξέταση ανέδειξε το τραύμα που έφερε από αιχμηρό αντικείμενο κοντά στην καρδιά. Η αστυνομία άνοιξε φάκελο και από την έρευνα κατέληξε στην γυναίκα του θύματος ως βασική ύποπτο. Εκείνη συνελήφθη και στην ανάκριση που της έγινε, ομολόγησε πως μαχαίρωσε τον άντρα της.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι καβγάδες μεταξύ των δύο ήταν συχνοί σύμφωνα με τους γείτονες τους στα Ιωάννινα, με τον 55χρονο να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής φύσεως και την 55χρονη, που εργαζόταν στη φροντίδα ηλικιωμένων, να έχει προβλήματα θυμού και αλκοολισμού. Την Πέμπτη ένας τσακωμός τους έγινε αιτία η 55χρονη να πάρει ένα κουζινομάχαιρο και να του το καρφώσει στην καρδιά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το έγκλημα στα Ιωάννινα αναφέρει:

Συνελήφθη το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων και την ιατροδικαστική εξέταση ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της κατηγορούμενης στην υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών θανάτου ημεδαπού, ο οποίος χθες το απόγευμα διακομίστηκε με ασθενοφόρο και χωρίς τις αισθήσεις του, από το σπίτι του στα Ιωάννινα σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου στη συνέχεια κατέληξε, προέκυψε ότι η κατηγορούμενη, με την οποία συζούσε, τον είχε τραυματίσει νωρίτερα θανάσιμα με μαχαίρι.

Κατόπιν αυτών, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της σήμερα το απόγευμα, ενώ η συλληφθείσα τους παρέδωσε το μαχαίρι που είχε χρησιμοποιήσει, το οποίο κατασχέθηκε.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.