«Γνωρίζουμε ακριβώς πού βρίσκεται ο Ουκρανός Πρόεδρος και είμαστε σε επικοινωνία μαζί του». Με αυτή τη φράση απάντησε η Jen Psaki, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου σε δημοσιογράφους το βράδυ της Πέμπτης όσον αφορά το πού είναι ο Volodymyr Zelensky. Ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι ο νούμερο 1 στόχος του Putin, αφού η δική του εκλογή το 2019 είναι που έφερε στην Ουκρανία έναν ηγέτη που δεν υποτάσσεται στις ορέξεις του Ρώσου και επιθυμεί την δυτική κατεύθυνση της χώρας του. Το ερώτημα είναι αν ο Zelensky είναι στόχος μόνο με την έννοια του να καθαιρεθεί από την προεδρία ή ο Putin θέλει τον θάνατό του.

Ο Volodymyr Zelensky εκφράζει από πριν τη ρωσική εισβολή τον φόβο του πως θέλουν να τον δολοφονήσουν. Το επικοινώνησε στη συνομιλία του με τον Αυστριακό Καγκελάριο την Τετάρτη, το ίδιο έκανε και το βράδυ της Πέμπτης στο διάγγελμα του μετά την πρώτη ημέρα του πολέμου.

Εκεί ο Ουκρανός υποστήριξε ότι αποτελεί νούμερο 1 στόχο σε λίστα θανάτου που έχουν παραδώσει από το Κρεμλίνο σε Τσετσένους δολοφόνους. Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν μια σειρά από αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης και πιθανότατα μέλη των οικογενειών τους.

Ο 44χρονος Zelensky υποστηρίζει πως παραμένει στο Κίεβο, αλλά καλά κρυμμένος, δεν είναι όμως απίθανο να έχει μεταφερθεί εκτός της πρωτεύουσας με την οικογένεια του, εφόσον υπάρχει ο κίνδυνος να τους δολοφονήσουν. «Ξέρω πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και φήμες που διαδίδονται. Λένε πως έχω φύγει από το Κίεβο.

Παραμένω στην πρωτεύουσα, είμαι με τους ανθρώπους μου. Η οικογένεια μου επίσης είναι εδώ. Δεν είμαστε προδότες, είμαστε Ουκρανοί πολίτες. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες μας, ο εχθρός με έχει θέσει ως νούμερο 1 στόχο και η οικογένεια μου είναι στη δεύτερη θέση. Θέλουν να καταστρέψουν πολιτικά την Ουκρανία και θα το πετύχουν καταστρέφοντας τον Πρόεδρο».

Πώς η Γερμανία άνοιξε τον δρόμο στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία

Ο Putin έχει ξαμολήσει Τσετσένους για να σκοτώσουν τον Volodymyr Zelensky και την οικογένεια του

Ο Volodymyr Zelensky είναι παντρεμένος με την 44χρονη Oleanna, αρχιτέκτονα και σεναριογράφο, και έχουν μαζί δύο παιδιά, την 17χρονη Aleksandra και τον 9χρονο Kiril. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, στην Ουκρανία έχουν ξαμοληθεί ειδικές μισθοφορικές δυνάμεις Τσετσένων, εκτελεστές συμβολαίων θανάτου, με στόχο να δολοφονήσουν ή να περιορίσουν Ουκρανούς αξιωματούχους. Η συγκεκριμένη ομάδα εκτελεστών εντοπίστηκε σε ένα δάσος και κάθε μισθοφόρος έχει φωτογραφίες με πρόσωπα που του έχουν ανατεθεί να σκοτώσει.

Η Επιτροπή Έρευνας των Ρώσων έχει αναγνωρίσει Ουκρανούς αξιωματούχους και επικεφαλής ασφάλειας ως υπεύθυνους για εγκλήματα και με αυτή τη δικαιολογία έχει δώσει εντολή για τη δολοφονία τους. Η αρχική επιλογή είναι να τους συλλάβουν ώστε να περάσουν από δίκη, καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως Ναζί. Άλλωστε, δύο 24ωρα πριν την εισβολή, ο Volodymyr Zelensky είχε πει δημόσια πως οι Ουκρανοί που έχασαν 8 εκατομμύρια ανθρώπους στον Β΄Παγκόσμιο, δε θα μπορούσαν να είναι Ναζί, ενώ και ο ίδιος είναι Εβραίος.

Αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς είναι πως για κάθε κίνηση, ο Putin έχει πρώτα στήσει ένα αφήγημα και μετά δίνει την εντολή που θα φανεί στον δικό του λαό δικαιολογημένη. Η Ουκρανία είναι επικίνδυνη και αναπτύσσει στρατό στα σύνορα. Πρέπει να επιτεθούμε. Ο Zelensky είναι Ναζιστής. Πρέπει να πεθάνει. Έτσι πάει η συλλογιστική του Ρώσου Προέδρου. «Θέλουμε να αποναζικοποιήσουμε την Ουκρανία». Αυτό είχε πει ο Putin. DeNazify. Αυτό το ρήμα χρησιμοποίησε. Ποιος Ρώσος θα έλεγε όχι σε εισβολή κατά Ναζιστών;

Προς επίρρωση των πληροφοριών του Volodymyr Zelensky, λέγεται πως ο ηγέτης των Τσετσένων, ο Ramzan Kadyrov, επισκέφτηκε τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Κι ας μην ξεχνά κανείς μια υπόθεση που έλαβε χώρα πριν λίγες εβδομάδες στην Ουκρανία και φαινομενικά είναι άσχετη, αλλά εν τέλει πολύ σχετική. (Διάβασε εδώ)