Είσαι ο Vladimir Putin. Κρύβεσαι για μήνες στο γραφείο και το σπίτι σου. Ξέρεις ότι το 80% του πλανήτη θα σε σκότωνε για πλάκα, αν του το επέτρεπες. Το παίζεις ατρόμητος. Μέχρι που εμφανίζεται ο Arnold Schwarzenegger και αρχίζεις να τρέμεις, ψάχνεις να βρεις πως θα την σκαπουλάρεις και αναρωτιέσαι πώς θα γλυτώσεις. Γιατί ο Arnold δημοσιοποίησε ένα μήνυμα του προς τους Ρώσους με σκοπό να τους πει τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία.

Ανασύροντας ένα περιστατικό από το παρελθόν, όταν σε ηλικία 14 ετών γνώριζε έναν Ρώσο weightlifter και τότε εμπνεύστηκε να γίνει bodybuilder, ο Arnold Schwarzenegger έβγαλε έναν λόγο που δικαιολογεί το γιατί πολιτικά είναι από τους σημαντικότερους Κυβερνήτες της Καλιφόρνια και γιατί θα ήταν από τις καλύτερες επιλογές των Αμερικάνων για να ηγηθεί της χώρας προεδρικά μετά τον Biden.

«Υπάρχουν στιγμές όπως αυτή, που είναι τόσο λάθος και πρέπει να μιλήσεις. Η ρωσική κυβέρνηση είπε ότι ο πόλεμος είναι κατά των Ναζί στην Ουκρανία. Η Ουκρανία έχει Εβραίο Πρόεδρο, που ο πατέρας του είδε τα τρία αδέλφια του να δολοφονούνται από τους Ναζί. Βλέπετε, οι Ουκρανοί δεν ξεκίνησαν τον πόλεμο. Αυτοί που έχουν την εξουσία στο Κρεμλίνο τον ξεκίνησαν. Οι άνθρωποι της Ρωσίας δεν έχουν θέση στον πόλεμο. 141 χώρες ψήφισαν στον ΟΗΕ ότι η Ρωσία επιτίθεται. Μόνο 4 χώρες σε όλο τον κόσμο ψήφισαν υπέρ της Ρωσίας. Αυτό είναι γεγονός.

Όλος ο κόσμος έχει στραφεί εναντίον των Ρώσων λόγω των πράξεων τους στη Ρωσία. Πόλεις ολόκληρες έχουν ισοπεδωθεί. 3 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες έφυγαν από τη χώρα τους. Είναι μια ανθρωπιστική κρίση. Λόγω της βαρβαρότητας, η Ρωσία είναι απομονωμένη από την κοινωνία των εθνών. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν πεθάνει. Βρέθηκαν ανάμεσα σε Ουκρανούς που πολεμούν για τα σπίτια τους και σε ηγέτες που θέλουν να κατακτήσουν λαούς.

Όσοι δεν το αξίζουν, και στις δύο μεριές του πολέμου, θα υποφέρουν. Η ρώσικη κυβέρνηση είπε ψέματα και στους στρατιώτες της. Δεν ήξεραν ότι πάνε σε πόλεμο. Πίστευαν ότι πάνε να προστατεύσουν τους Ρώσους της Ουκρανίας. Όταν ο πατέρας μου έφτασε στο Λένινγκραντ, είχε μπουκώσει από τα ψέματα της δικής του κυβέρνησης. Όταν γύρισε σπίτι του, είχε διαλυθεί. Σωματικά και ψυχικά. Έζησε την υπόλοιπη ζωή του με πόνο. Πόνος από την ενοχή που ένιωθε.

Για τους Ρώσους που με ακούτε, ξέρετε ήδη την αλήθεια. Δε θέλω να διαλυθείτε σαν τον πατέρα μου. Δεν είναι αυτός ένας πόλεμος για να προστατεύσετε τη Ρωσία. Είναι ένας παράνομος πόλεμος. Οι ζωές, τα άκρα και το μέλλον σας θυσιάζονται σε έναν πόλεμο καταδικασμένο απ΄όλο τον κόσμο.

Εσείς στο Κρεμλίνο, σας ρωτάω, γιατί να θυσιάσετε τόσους ανθρώπους για τις τυφλές φιλοδοξίες σας. Για τους στρατιώτες που με ακούτε, θυμηθείτε ότι 11 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν συγγενικούς δεσμούς με Ρώσους. Να θυμάστε ότι κάθε φορά που πυροβολάτε, πυροβολάτε έναν αδερφό, μια αδελφή…Κάθε βόμβα που πέφτει, πάει πάνω σε ένα νοσοκομείο, σε ένα σχολείο, όχι στον εχθρό.

Σας ζητάω να με βοηθήσετε να διαδώσουμε την αλήθεια. Πείτε στους Ρώσους τι καταστροφή έφεραν στον κόσμο.

Προς τον Πρόεδρο Putin, θέλω να του πω: Εσύ ξεκίνησες τον πόλεμο, εσύ ηγείσαι αυτού, δώσε ένα τέλος».

https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1504426844199669762?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1504426844199669762%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Fworld%2Flive%2F2022%2Fmar%2F17%2Frussia-ukraine-war-latest-kremlin-anger-after-biden-calls-putin-a-war-criminal-us-to-send-more-military-aid-live