Είναι ένας μύθος. Είναι ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων. Όταν ακούνε ότι βρίσκεται στο πεδίο της μάχης, ξέρουν ότι η ζωή τους κινδυνεύει. Ο Wali από τον Καναδά είναι ένας σεσημασμένος ελεύθερος σκοπευτής και σίγουρα δεν θες αυτόν τον τύπο απέναντι σου. Είναι σαν τον Batman. Ακόμα κι αν δε βρίσκεται στην περιοχή σου, μόνο και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να σε σημαδεύει, σε παραλύει. Οι Ρώσοι στρατιώτες, που είναι σε μεγάλο ποσοστό νεοσύλλεκτοι, γέμισαν φόβο μόλις έμαθαν ότι ο Καναδός είναι στην Ουκρανία για να τους ξεπαστρέψει.

Είναι μόνο ένας άνθρωπος. Ναι, αλλά έχει τόσο εμπειρία όση 1.000 νεοσύλλεκτοι Ρώσοι. Κι αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ιδίως από τη στιγμή που επιχειρεί μόνος του και δεν υπόκειται σε κανέναν κανόνα. Μπορεί να σε σκοτώσει δίχως ενδοιασμούς και σκέψεις για αιχμαλωσία.

Οι Ρώσοι, για να καταφέρουν να σβήσουν τον τρόμο των στρατιωτών τους, άρχισαν να διασπείρουν φήμες πως ο Wali πέθανε στην πρώτη κιόλας μέρα της παρουσίας του στην Ουκρανία. Όμως χθες ήρθε η δική του απάντηση μέσω της δημοσιογράφου Ashleigh Stewart από τον Καναδά που τον εντόπισε και του πήρε συνέντευξη.

Ο Wali εξήγησε πως δεν πέθανε, ούτε καν τραυματίστηκε. Απλώς έπρεπε να μπει σε stealth mode για λόγους ασφάλειας. Είναι παρών στην Ουκρανία από την πρώτη ημέρα και συμπληρώνει σχεδόν μήνα παρουσίας εκεί.

«Ήμουν ο τελευταίος που έμαθα τα νέα για τον θάνατό μου. Νόμιζα ότι απλά είναι κάποιο τρολάρισμα. Αλλά νομίζω ότι είναι παράξενο γιατί μετά από λίγο ο εχθρός θα χάσει την αξιοπιστία του με αυτή την προπαγάνδα. Δεν ξέρω γιατί προωθούν τόσα ψέματα. Είναι πολύ ξεκάθαρο γιατί μετά από μερικές ημέρες βγαίνω στον αέρα και λέω σε όλους πως είμαι ζωντανός.

Αυτός ο πόλεμος είναι σαν μια παρτίδα σκάκι, αλλά δεν ξέρεις ποια είναι τα άλλα πιόνια. Ξέρεις κάποια, αλλά όχι αρκετά. Ενεπλάκην με τους Ρώσους σε κοντινή απόσταση, περίπου στα 50 μέτρα. Και εκείνη τη στιγμή ήξεραν ότι ήμασταν εκεί. Ήμουν σε ένα σπίτι που πυροβολούσαν το δωμάτιο ακριβώς δίπλα μου και έριχναν βόμβες από τανκ. Ήμουν περίπου 3 μέτρα μακριά. Ήμουν τυχερός.

Τώρα ξέρω πως είναι να έχεις εμπλακεί με ένα τανκ. Είμαι ένας απλός στρατιώτης, ένας καλός στρατιώτης, δίχως αμφιβολία. Αλλά είμαι καλός στρατιώτης μεταξύ καλών στρατιωτών. Ίσως την επόμενη φορά που οι Ρώσοι πουν ότι πέθανα, να είναι αλήθεια…Αλλά κανείς δεν θα τους πιστεύει».

Ο Wali μετέφερε στη δημοσιογράφο ότι παρόλο τον πόλεμο και τη γενική αντίληψη προς τον έξω κόσμο, στην Ουκρανία έχουν μείνει αρκετά ωραία μέρη για να περάσει την παραμονή του εκεί, με πολλά προάστια να διαθέτουν επαρκείς υπηρεσίες για να απολαύσει την παρουσία του εκεί. Στην αρχή έμεινε σε ένα condo στο Κίεβο για μερικές νύχτες και απόλαυσε ωραίο εσπρέσο. Μετά άλλαζε διαρκώς κατοικίες για να μην τον εντοπίσουν.

Αυτό που έχει δει σε αυτό το διάστημα ο Wali, είναι ότι οι Ρώσοι είναι απροετοίμαστοι και ο εξοπλισμός τους είναι μεν λειτουργικός, αλλά απαρχαιωμένος. «Είναι μια φτωχή χώρα, δεν είναι καν κοντά σε εξοπλισμό σε σχέση με το δικό μου τουφέκι», εξήγησε.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Πώς η αεροπορία της Ουκρανίας «ισοπεδώνει» τα ρωσικά αεροσκάφη

Putin: Τα πυρηνικά μικρής κλίμακας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγκρουση με το ΝΑΤΟ

Ρωσία: Σχεδιάζει να απαγάγει ανθρώπους από τη Χερσώνα – Θα τους μεταφέρει σε ρωσικό έδαφος