Η Lucile Randon γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904. Έχει ζήσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους, έναν Ψυχρό Πόλεμο, την πτώση του Τείχους, έχει ζήσει 10 Πάπες και τώρα έχει δει και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι πια 118 ετών και 75 ημερών και αποτελεί επίσημα τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Η Lucile που έγινε καλόγρια και πήρε το όνομα Αδελφή André, γράφτηκε στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες και ως η γηραιότερη καλόγρια που έζησε ποτέ, αλλά και η γηραιότερη επιζήσασα από τον Covid!

Η Lucile αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην φροντίδα των παιδιών και μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε για 28 χρόνια σε ορφανοτροφεία και μετά σε οίκους ευγηρίας.

Ζώντας στη γαλλική πόλη Τουλόν, η Lucile Randon βγήκε θετική στον ιό στις αρχές του 2021 και μετά σε 3 εβδομάδες είχε αναρρώσει και μπόρεσε να γιορτάσει τα 117α γενέθλια της. Θα περίμενε κανείς ότι η Lucile θα ήταν ευτυχισμένη που έφτασε να ζήσει τόσα χρόνια και τόσες διαφορετικές εποχές. Η ίδια όμως δεν το βλέπει έτσι. «Νιώθω ότι θα ήμουν καλύτερα αν είχα πάει ήδη στον Παράδεισο, αλλά ο καλός Θεός δε με θέλει ακόμα δίπλα του. Είναι ένας λυπηρός τίτλος τιμής».

Η Lucile που έχει στο πλάι της την οικογένεια της και πιθανότατα έχει δει τα παιδιά της να πεθαίνουν, είναι τυφλή πλέον και έχει πάρει σύνταξη στα 106 της χρόνια. Έχει κάποιες σταθερές συνήθειες, όπως το να πίνει και να τρώει σοκολάτα ή να πίνει κρασί, όπως ανέφερε στο CNN η νοσοκόμα που τη φροντίζει, η Catherine Labouré.

Όταν είσαι ο πιο γηραιός άνθρωπος στον πλανήτη, αναμφίβολα γίνεσαι διάσημος και όλοι θέλουν να σε γνωρίσουν. Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron δεν παρέλειψε να της στείλει μια χειρόγραφη ευχετήρια κάρτα στα 118α γενέθλια της που γιόρτασε τον Φεβρουάριο.

Να σημειωθεί πως πριν από τη Lucile, τον τίτλο αυτό κατείχε επίσης μια γυναίκα, η Γιαπωνέζα Kane Tanaka, που πέθανε στις 19 Απριλίου σε ηλικία 119 ετών.

Από τη Γαλλία είναι και το γηραιότερο άτομο που έχει καταγραφεί και είναι – ω, του θαύματος – πάλι γυναίκα. Πρόκειται για την Jeanne Louise Calment, η οποία γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1875 και πέθανε σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών, στις 4 Αυγούστου του 1997.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Βρυξέλλες: «Έριξε την πρώτη κανονιά» στον Musk η Ε.Ε. – «Θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες μας»

Emmanuel Macron: Με ντομάτες τον υποδέχτηκαν στην πρώτη του εμφάνιση μετά την επανεκλογή του

Ρωσία: Τέλος το φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία – Άνοδος κατά 20% στις τιμές