Ένα περιστατικό που έρχεται να επιβεβαιώσει πόσο ανύπαρκτοι συναισθηματικά άνθρωποι είμαστε εδώ στην Ελλάδα, συνέβη χθες στην Αιδηψό, σε ταβέρνα κοντά στην παραλία. Εκεί, μια παρέα αποφάσισε να βασανίσει ένα γατάκι προσποιούμενοι πως θα του δώσουν να φάει από τα ψάρια που είχαν παραγγείλει. Τα ψάρια όμως τα άπλωναν για να το φέρουν πιο κοντά τους και στη συνέχεια ένας απ΄αυτούς αποφάσισε να το πετάξει στη θάλασσα.

Οι υπάνθρωποι που το έκαναν αυτό θεώρησαν πως είναι κάτι που πρέπει να το τραβήξουν βίντεο και να το αναρτήσουν στα social media. Δεν ήξεραν όμως ότι έσκαβαν τον λάκκο τους, δυστυχώς γι΄αυτούς, ευτυχώς όμως για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Το βίντεο και τα ονόματα τους έχουν κάνει τον γύρο των social media από το πρωί και μάλιστα η κοπέλα της παρέας είναι και πρωταθλήτρια της Ομοσπονδίας Καράτε, εκπροσωπεί δηλαδή την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες και σίγουρα η Ομοσπονδία θα πρέπει να την τιμωρήσει με ισόβιο αποκλεισμό.

Ο νόμος πάντως θα τους αναλάβει, καθώς το περιστατικό έχει αναδείξει η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Σταματίνα Σταματάκου, η οποία συνεργάζεται και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο, που είναι υπέρμαχος της προστασίας των ζώων και επεμβάνει σε περιστατικά που παίρνουν τέτοια δημοσιότητα. Ο νόμος ορίζει ότι ο βασανισμός και η κακοποίηση ζώου επιφέρουν ποινή ως και 50.000 ευρώ και ως 10 έτη φυλάκισης.

Την υπόθεση έχει αναδείξει και ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης με αναρτήσεις σε stories που μπορείτε να δείτε εδώ.

Ακόμα δεν υπάρχει πληροφορία για το αν τελικά τα δύο γατάκια σώθηκαν από το νερό όπου τα έριξαν με περηφάνια.