Όχι αγαπητοί αναγνώστες. Δεν έχετε μπει στα νέα του Internet Explorer. Δεν διαβάζετε κατά λάθος κάποιο παλιό θέμα. Ούτε εμείς μπερδευτήκαμε και αναρτήσαμε κάποιο θέμα του Φεβρουαρίου. Καλά είστε και καλά είμαστε, ζούμε όλοι στην Ελλάδα στις 3 Μαΐου του 2022. Ο Vladimir Putin από την άλλη μάλλον είναι Παλαιοημερολογίτης, γιατί μετά από δυόμιση μήνες από την πρώτη μέρα εισβολής στην Ουκρανία, αποφάσισε να πει αυτό που όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχει αναγνωρίσει στις 24 Φεβρουαρίου.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο Vladimir Putin προβλέπεται να κάνει για πρώτη φορά λόγο για πόλεμο στην Ουκρανία στις 9 Μαΐου. Για την ακρίβεια, δεν θα αναγνωρίσει απλώς, αλλά θα κηρύξει πόλεμο. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις 9 Μαΐου μπορεί να δούμε μια νέα κλιμάκωση που θα δεσμεύσει ακόμα περισσότερο στρατό των Ρώσων σε ουκρανικά εδάφη, αφού τώρα πια δεν θα κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους πως εισέβαλλαν για να σώσουν την Ουκρανία από τους Ναζί.

Όπως αναφέρει το CNN, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν στα χέρια τους πληροφορίες πως ο Ρώσος Πρόεδρος θα κηρύξει τον πόλεμο για πρώτη φορά κι ενώ μέχρι πριν λίγες εβδομάδες τιμωρούσε όποιον Ρώσο πολίτη έκανε λόγο για πόλεμο. Εκείνη την ημερομηνία είναι εθνική γιορτή για τους Ρώσους, η Ημέρα της Νίκης, στην οποία τιμούν την επικράτηση της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον των Ναζί το 1945.

Από καιρό οι αξιωματούχοι πιστεύουν πως ο Putin θα ανακοινώσει εκείνη την ημέρα κάποια μεγάλη στρατιωτική νίκη των Ρώσων στην Ουκρανία ή την κλιμάκωση των εχθροπραξιών σε ένα διάστημα στο οποίο η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και σε «χαμηλή φωτιά».

«Νομίζω πως θα προσπαθήσει να απομακρυνθεί από τη ρητορική περί ειδικής επιχείρησης. Προλειαίνει το έδαφος για να μπορεί πλέον να έχει το πάτημα να πει “κοιτάξτε, αυτός είναι τώρα ένας πόλεμος κατά των Ναζί και χρειάζομαι περισσότερους ανθρώπους. Χρειάζομαι περισσότερους Ρώσους στο απόσπασμα”», δηλώνει ο Ben Wallace, Βρετανός Υπουργός Άμυνας στο LBC Radio.

Οι επικριτές του Κρεμλίνου που «δηλητηριάστηκαν» από τη Ρωσία – Η «βουλγαρική ομπρέλα» και το θανατηφόρο τσάι

Μια έμμεση παραδοχή αποτυχίας από τον Putin

Με λίγα λόγια, δεν πρόκειται απλά για μια αλλαγή ρητορικής ή κάτι το συμβολικό. Υπάρχει πρακτική ανάγκη για τον Putin ώστε να ενισχύσει τα στρατεύματα του, ακόμα και με άμαχους ή ανεκπαίδευτους. Γι΄αυτό και οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι θα κηρύξει πόλεμο κατά των Ναζί της Δύσης και θα πείσει αρκετούς να καταταγούν για να στηρίξουν το όραμα του. Παράλληλα, μετά την ανακοίνωση, ο Putin θα κατεβάσει κάθε μπάρα του ρωσικού νομικού δικαίου που μπορεί να τον εμποδίζει να πάει σε επίθεση πλήρους κλίμακας και να στείλει τμήματα του στρατού που δε μπορούσε μέχρι σήμερα. Άλλωστε, έχει χάσει ήδη πάνω από 10.000 Ρώσους στρατιώτες.

Ειδικά στην περιοχή του Ντόνμπας, οι Δυτικοί πιστεύουν ότι μετά την κήρυξη του πολέμου, ο Putin θα δώσει εντολή στα στρατεύματα να εισβάλλουν πλήρως στην περιοχή, να ανακηρύξουν τη νίκη τους και μετά να τραβήξουν πίσω τα στρατεύματα για να αφήσουν τους Ουκρανούς να ανακαταλάβουν το Ντόνμπας.

«Ακόμα έχουν μεγάλα προβλήματα σε επίπεδο εντολών και ελέγχου, έχουν χαμηλό ηθικό και λιγότερα logistics από το ιδανικό», επισημαίνουν από τις ΗΠΑ. Οι Ρώσοι έχουν περάσει σε μια νέα φάση εδώ και 10 μέρες, στην οποία αποφεύγουν τις συγκρούσεις γιατί θέλουν να μειώσουν τις απώλειες

Σε περίπτωση που ο Putin δει ότι είναι ανέφικτο να διεκδικήσουν το Ντόνμπας, τότε θα προχωρήσει σε προσάρτηση του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία ή θα επιτεθεί στην Οδησσό ή θα ανακηρύξει πλήρη έλεγχο στη Μαριούπολη. Ως προς το Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ, στις ΗΠΑ επικαλούνται πληροφορίες πως θα γίνει προσάρτηση, ενώ ενδέχεται να ανακηρυχθεί μια νέα Δημοκρατία στη Χερσώνα, αντίστοιχη με τη Δημοκρατία που ανακοινώθηκε το 2014 σε Λουχάνσκ και Ντόνετσκ.

«Έχουμε δει τους Ρώσους να διπλασιάζουν τις πρακτικές προπαγάνδας του, σχεδόν σίγουρα, ως ένα μέσο αποπροσανατολισμού από τις τακτικές και στρατηγικές αποτυχίες τους στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία», υποστηρίζει ο Price από το State Department. Κι αν τελικά ο Putin κηρύξει πόλεμο για να μπορέσει να αντλήσει στρατιώτες, τότε θα έχει κάνει δημόσια μια παραδοχή πως απέτυχε στην εισβολή του. Κι αυτό θα το κάνει στον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Vladimir Putin: Το βίντεο που μαρτυρά το κοινό πρόβλημα υγείας με τον Hitler

Vladimir Putin: Τι συμβαίνει με την υγεία του; Το βίντεο που πυροδοτεί τις ανησυχίες

Με αυτούς τους τρόπους κρύβουν τον πλούτο τους ολιγάρχες φίλοι του Putin