Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει γνώστες τουλάχιστον 12 τέτοιων περιπτώσεων. Γονείς, συγγενείς, εμείς οι ίδιοι την έχουμε πάθει. Είναι ένα φαινόμενο της εποχής. Κι όταν λέμε εποχής, δεν το εννοούμε με αυτή τη χρονική αοριστία, τύπου τα τελευταία χρόνια. Ούτε με την έννοια της εποχής του καλοκαιριού. Το γράφουμε πάρα πολύ συγκεκριμένα: αυτής της εποχής, της περιόδου.

Μέχρι πριν λίγο καιρό η βενζίνη είχε φτάσει στα ύψη, είχε κάνει ρεκόρ και τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες παρατηρείται μια σταθερή πτώση. Δεν παύει όμως να είναι απλησίαστη για πάρα πολλούς. 

Καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια μεγάλη μείωση στην κατανάλωση, πολλές εταιρείες με πρατήρια καυσίμων έπρεπε να βρουν τρόπους να προσαρμοστούν και να προσελκύσουν πελατεία, να εκμεταλλευτούν τη στιγμή και να επικοινωνήσουν μια πολιτική που θα τις έκανε καλύτερες σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Κάποιες όμως, προτίμησαν απλά να νοθεύσουν τη βενζίνη που βάζουν και γι΄αυτό τη χρεώνουν και φθηνότερη. Έτσι, έχει παρατηρηθεί εσχάτως το φαινόμενο αυτοκίνητα να μην παίρνουν εύκολα μπρος μετά από σταμάτημα σε φανάρι, να υπάρχει μια δυσκολία στην αλλαγή ταχύτητας και, κυρίως αυτό, να μένουν. Να μην παίρνουν καθόλου μπρος.

Πολύ οδηγοί αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβαίνει, τσεκάρουν τις ενδείξεις και βλέπουν πως από βενζίνη είναι κομπλέ. Μετά τσεκάρουν τη μπαταρία τους και επίσης είναι μια χαρά. Κοιτάζουν τα υγρά, το κιβώτιο ταχυτήτων, δε μπορούν να βρουν άκρη. Η απάντηση σε αυτό είναι η νοθευμένη βενζίνη, με αρκετούς να το μαθαίνουν από τους ανθρώπους της οδικής βοήθειας ή να το καταλαβαίνουν μόνοι τους από την εμπειρία ετών στην οδήγηση.

Ο πατέρας ενός συντάκτη το κατάλαβε γιατί ήταν χρόνια στη διανομή πετρελαίου και στα πρατήρια και αντιλαμβανόταν τη βενζίνη κακής ποιότητας. Μια συντάκτρια έμεινε με το αμάξι στο χωριό της. Γενικώς, θα καταλάβετε πως έχετε νοθευμένη βενζίνη επειδή το όχημα θα γρυλίζει καθώς θα οδηγείτε, θα φαίνεται να σβήνει η μηχανή ή δε θα μπορείτε να αυξήσετε ταχύτητα και θα πρέπει να πάτε πιο συντηρητικά.

Γι΄αυτό προσοχή όχι που βάζετε την υπογραφή σας και το άλλο, αλλά που βάζετε βενζίνη στο όχημά σας!

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Κορωνοϊός: Τα 5 νησιά που είναι γεμάτα από κρούσματα

Επισιτιστική κρίση: Πολύ δύσκολος ο χειμώνας που έρχεται

Φάκελος πυρκαγιές: Αίνιγμα για τις Αρχές οι 700 φωτιές στην Ηλεία σε 2 μήνες – Πού αποδίδουν τα κίνητρα