Μια ανάκαμψη ίσως πολύ πιο γρήγορη και πιο εντυπωσιακή από το αναμενόμενο, φαίνεται πως καταγράφει η Ελλάδα τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αφίξεις έχουν ξεπεράσει ακόμα και το καλοκαίρι του 2019, ένα καλοκαίρι-ρεκόρ, όπου δεν υπήρχε και πανδημία.

Σύμφωνα με αναφορά της Daily Mail από στοιχεία που άντλησε από την Skyscanner, η Ελλάδα βρέθηκε 3η παγκοσμίως στους προορισμούς των πτήσεων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με τον Αύγουστο να είναι μήνας με καθημερινές αφίξεις τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου τουριστών για το πρώτο του 15ήμερο.

Αυτό αναφέρουν στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, κάτι που επιβεβαιώνει πως η Ελλάδα έχει αυξήσει μέσα στην πανδημία της δημοφιλία της προς το εξωτερικό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν έχει ακόμα βήματα να διανύσει για να προοδεύσει, αφού βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω σε επίπεδο τελικού προορισμού και αποβίβασης στα κρουαζιερόπλοια, αποτελώντας μόνο ενδιάμεσο σταθμό.

Σε κάθε περίπτωση, το καλοκαίρι του 2022 είναι καλοκαίρι ανάκαμψης και όλοι έχουν το βλέμμα 8 μήνες μετά, όταν θα έχει αρχίσει για τα καλά η τουριστική σεζόν του 2023, που αποτελεί από πέρσι τη μεγάλη στόχευση του υπουργείου Τουρισμού για να εκτοξεύσει κι άλλο τις τουριστικές ροές και κατ΄επέκταση τη ροή χρήματος στην ελληνική αγορά.

Ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ο τουρισμός αυτή τη σεζόν απέδειξε πως είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και πως δεν υποστηρίζει μόνο την ελληννική οικονομία, αλλά προσφέρει και μια ουσιώδη στήριξη σε πολύ δύσκολες εποχές»

Ειδική αναφορά έγινε για τις αφίξεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες τον Ιούνιο ήταν αυξημένες κατά 50% σε σχέση με το 2019, ενώ ψηλότερα στις προτιμήσεις βρέθηκε η Ελλάδα και για τους Αυστριακούς και τους Ισραηλινούς, με τους οποίους άλλωστε έχει αναπτυχθεί μια τουριστική μετακίνηση από πέρσι, εν μέσω της πανδημίας.

«Φέτος, η Ελλάδα είναι νούμερο 1 προορισμός για Γάλλους και Ισραηλινούς, ψηλά στη λίστα τουριστών από τα Βαλκάνια και στην πρώτη τριάδα για τους Γερμανούς και τους Σκανδιναβούς. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του ελληνικού τουρισμού είναι η επέκταση της τουριστικής σεζόν. Υπάρχουν ενδείξεις, όχι αποδείξεις, ότι έχει επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν και θα επιμηκυνθεί και άλλο».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Δημοσκόπηση: 8,5 μονάδες μπροστά η Ν.Δ., απώλεια μόλις 0.2% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση

Κουφονήσι: Πτώματα σε προχωρημένη σήψη βρέθηκαν σε σακούλα – Με δυσκολία κατέληξαν οι αρχές πως πρόκειται για δύο σωρούς

Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών»