Οι ανατιμήσεις αγαθών και προϊόντων και η εκτόξευση της ακρίβειας αποτελούν την βάση των αιτημάτων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), οι οποίοι καλούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022. Σταθερά μέσα τροχιάς όπως το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα μείνουν «ακίνητα» για όλο το 24ωρο ενώ τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. 

Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει» η Συνομοσπονδία καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στα αιτήματά τους η αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας η οποία θερίζει τα ελληνικά νοικοκυριά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η οικονομική κρίση επιβαρύνει τους Έλληνες από το 2008.

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης, που επηρέασε τα εισοδήματα, αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν, η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δεν νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Η συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει ως αποτέλεσμα και το συνδικάτο εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ που καλύπτει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τραμ, μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ), σταθερής τροχιάς, να απεργεί για όλη την ημέρα.

«Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 6 Απρίλη και διεκδικούμε: Υπογραφή Επ. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενίσχυση των Δημοσίων Συγκοινωνιών, άμεσα μέτρα για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, άμεση κατάργηση των εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση που επιφέρει ο Νόμος Χατζηδάκη».

Μόνο τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινούυνται, τα οποία συμμετέχουν με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας το πρωί έως τις 9:00 και το βράδυ από 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τέλος, θα υπάρξει απεργία και στα πλοία. Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι η απεργία στα πλοία θα ξεκινήσει από 00.01 π.μ. της Τετάρτης 6/4 και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ουκρανία: Πώς κάλυψαν τα διεθνή Μέσα τις θηριωδίες της Ρωσίας στην Μπούτσα – «Οι τελευταίες φρικαλεότητες του Putin»

Πάτρα: Δόθηκε εντολή για εκταφή της σπιτονοικοκυράς – Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για Μαλένα και Ίριδα

Amazon: Νίκη για τους εργαζόμενους της – Το πρώτο συνδικάτο είναι γεγονός