Η πύρινη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί στη Βαρυμπόμπη, συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα. Δόθηκε, μάλιστα, εντολή εκκένωσης για τους Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό Χωριό. «Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες, στο Ολυμπιακό χωριό ή στη Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές.», αναφέρεται στην ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασία.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν εκκενωθεί Ανω Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη. Αναφορικά με την ΕΛΑΣ, με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση. Επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά. Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή την ώρα, εκτός από την φωτιά στην Βαρυμπόμπη, μεγάλα μέτωπα υπάρχουν στην Εύβοια, στην Μεσσηνία και την Κω.

Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα, ενώ αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης. Σημειώνεται πως νωρίτερα ακούστηκαν δεκάδες εκρήξεις στην περιοχή, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πιθανότατα καίγονται σπίτια στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου.