Το προφίλ ενός ανθρώπου που ήταν μέσα στα πράγματα, που ήταν ενεργός κοινωνικά, θεοσεβούμενος και με έντονη δράση, είχε χτίσει ο 53χρονος φερόμενος βιαστής και μαστροπός μιας 12χρονης στον Κολωνό. Ο επιχειρηματίας είχε στενή σχέση με την εκκλησία, όμως είχε φτάσει να πάρει κόκκινη κάρτα από μια ενορία γιατί είχε μεγάλη επιδειξιομανία, σύμφωνα με τον παπά, βρήκε όμως στέγη στην εκκλησία του Εσταυρωμένου και αναρτούσε συχνά πυκνά φωτογραφίες θρησκευτικού περιεχομένου.

Στο modus operandi του όμως δεν ήταν μόνο η επίδειξη του χριστιανικού του φρονήματος. Ο 53χρονος παρουσιάζεται να έχει διασυνδέσεις με τον πολιτικό κόσμο, κάτι που άφησε να εννοηθεί και η μητέρα της 12χρονης σε δήλωση της πως φοβάται ότι θα την σκαπουλάρει γιατί έχει ισχυρές γνωριμίες. Τουλάχιστον έτσι διατεινόταν στη γειτονιά του.

«Εγώ έχω πάει και έχω καταγγείλει με στοιχεία, με τα μηνύματα που έστελνε στο παιδί μου. Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι κι αυτός ο άνθρωπος βγει έξω ελεύθερος και έχει κόσμο να τον καλύψει, εγώ η ίδια όμως θα τον θάψω», έχει πει χαρακτηριστικά η μητέρα του θύματος.

Παράλληλα, ο 53χρονος είχε στηρίξει οικονομικά το Σπίτι του Ηθοποιού και είχε συναναστροφές με τον Κώστα Πρέκα και την Άννα Φόνσου. Ο κ. Πρέκας σε δήλωση του, εξέφρασε την έκπληξη και το σοκ του για τα όσα κατηγορείται ο 53χρονος.

Πλέον, η αστυνομία, που είχε βάλει στο στόχαστρο τον φερόμενο μαστροπό και βιαστή εδώ και ένα μήνα κι έχει σχηματίσει δικογραφία 1.000 σελίδων, εξετάζει με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών τα ψηφιακά αρχεία του 53χρονου, προσπαθώντας να ανακτήσει και αρχεία που ενδεχομένως ο ίδιος να έσβησε για να καλύψει τα ίχνη του.

Μέρος της έρευνας είναι φυσικά το κινητό και ο υπολογιστής του, μέσα από τα οποία έκλεινε τα ραντεβού για την 12χρονη και είχε συνομιλίες με τους υποψήφιους πελάτες, που ως τώρα φαίνεται να ήταν 213 άτομα. Τόσοι εξέφρασαν την επιθυμία να συνευρεθούν ερωτικά με την 12χρονη κοπέλα και να την βιάσουν σε αυτό το διάστημα των 4-5 μηνών, λιγότεροι εν τέλει συνευρέθησαν μαζί της, αλλά η αστυνομία αναζητά τα ονόματα όλων είτε για συλλήψεις, είτε για καταθέσεις. 4 άτομα είναι ήδη υπό έρευνα και κοντά στην σύλληψη.

Δυσκολίες βάζει στην αστυνομία το γεγονός πως αρκετοί από τους πελάτες-παιδεραστές χρησιμοποιούσαν τα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα για να μη μπορούν να εντοπιστούν. Η 12χρονη θα κληθεί σύντομα από την αστυνομία, μόλις γίνουν οι συλλήψεις, να αναγνωρίσει πρόσωπα.

Αξίζει να αναφερθεί αυτό που σημειώνει η κ. Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας και υποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο Essex:

«Για όλα θα βρεθούν απαντήσεις. Έχω να πω ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία με τα οποία θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι θα μας σοκάρουν όλο και περισσότερο για το ποιοι εμπλέκονται».

Ενδεικτικό των διασυνδέσεων που φέρεται να έχει ο 53χρονος και της επιχειρηματικής του δράσης, είναι αυτό που ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας πως διεκδικούσε διαγωνισμούς για κρατικές δουλειές, είχε δηλαδή έναν μεγάλο κύκλο εργασιών και γι΄αυτό βοηθούσε πολλούς στη γειτονιά, με αποτέλεσμα τώρα αρκετοί να τον αποκαλούν τον καλύτερο άνθρωπο.

Ο κ. Μπαλάσκας, επικεφαλής συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε πως στη ΓΑΔΑ ο 53χρονος μπήκε μόνος σε κελί για να μην τον πλακώσουν στο ξύλο συγκρατούμενοι και πως ο 53χρονος είχε κάνει προκρατήσεις για την 12χρονη.

«Κρατούσε σειρά προτεραιότητας. 213 ονόματα έχουμε βρει και θα τους κάνουμε φύλλο και φτερό. Και θα σας δώσω και μια πληροφορία. Έχει έρθει σε μας πληροφορία ότι υπήρξαν σκληροί παιδόφιλοι, ανώμαλοι, ανθρώπινα τέρατα, που μόλις μπήκαν στο αυτοκίνητο να συνουσιαστούν, είδαν ένα παιδάκι και λάκισαν. Δεν είναι πολλοί. Ακόμα όμως και σκληροί παιδόφιλοι, έφυγαν. Καταλαβαίνετε το εύρος της βρωμιάς αυτού του ανθρώπου. Είχε φτιάξει μια “κουρτίνα”, διανθισμένη με φωτογραφίες πολιτικών, αστυνομικών και ιερέων».

Καίριο ρόλο στην αποκάλυψη της κατ΄εξακολούθηση κακοποίησης που υπέστη η 12χρονη, είχε η θεία της, σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του θύματος.

«Κάτι της έστειλε αυτός και εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνισε η μικρή, λίγο μαζεύτηκε και της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα, να του στείλει βίντεο γυμνά και φωτογραφίες. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία.

Τα πήρε μετά από κάποια ώρα, γιατί δεν το έδινε εύκολα η μικρή το κινητό, και μετά από κάποια ώρα το άνοιξε με τον κωδικό και άρχισε η θεία να διαβάζει τι γινόταν και μου τα έστειλε όλα με viber σε μηνύματα. Την ίδια στιγμή το βράδυ πήγα στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού να κάνω καταγγελία. Κάτι γινόταν πολύ σοβαρό και δεν με δέχονταν αμέσως και πήγα την επόμενη ημέρα ξανά, από εκεί με έστειλαν στη ΓΑΔΑ. Από εκεί ξεκίνησε η καταγγελία μου. Το παιδί έχει πάει σε ιατροδικαστές και τα πάντα».

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα όσα περιγράφει η μητέρα της 12χρονης για την αντίδραση της γυναίκας του 53χρονου που το μόνο που την ένοιαζε, ήταν να μη βγουν αυτά στην επιφάνεια.

«Όταν εγώ τα έμαθα αυτά και πήρα την επόμενη ημέρα την γυναίκα του στο messenger, γιατί δεν είχα το κινητό της, της λέω ”σας παρακαλώ, πάρτε με τηλέφωνο, είναι επείγον” και με πήρε και της το είπα. Ξέρετε τι γύρισε και μου είπε: ”αχ, τι να κάνουμε να σταματήσει η κατρακύλα, μην καταστραφούν οι οικογένειές μας”.

Προσπαθούσε να το καλύψει κιόλας και μου έλεγε “σε παρακαλώ, μην πας να τον καταγγείλεις και ό,τι θες να κάνω με ψυχολόγους για το παιδί σου και να σε βοηθήσω οικονομικά”. Της λέω ”είσαι σοβαρή; Η ίδια θα έπρεπε να έχεις πάει να το καταγγείλεις από τη στιγμή που σου το είπα. Όχι να μου λες αυτά τα πράγματα” και την μπλόκαρα».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

O Edi Rama έκανε λαθρεμπόριο… εμβολίων κατά του κορωνοϊού: «Τι Αλβανός θα ήμουν εάν ευθυγραμμιζόμουν πάντα με τον νόμο;»

Απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού από συμμορία αυτοαποκαλούμενων τράπερ – Έδειραν 17χρονο μαζί με τον πατέρα του

Κριμαία: Ο Vladimir Putin διέταξε βομβαρδισμό 10 ουκρανικών περιοχών – Το αγωγό TurkStream είδε ως στόχο των Ουκρανών