Μια νέα τροπή πήρε η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της μητέρας της 12χρονης και με συνοπτικές διαδικασίες η αστυνομία τη συνέλαβε, την οδήγησε στη ΓΑΔΑ και αυτές τις ώρες ανακρίνεται για την εμπλοκή της σε αυτή την υπόθεση, μιας και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της και την μη παρέμβαση της.

Το protothema.gr αναφέρει στο ρεπορτάζ του πως η μητέρα ενδεχομένως να διώκεται για κακουργηματική μαστροπεία, με τους αστυνομικούς να συγκλίνουν στο σενάριο πως η εκπόρνευση της 12χρονης από τον 53χρονο γινόταν εν γνώση της μητέρας, η οποία μάλιστα χρηματιζόταν γι΄αυτό. Η ίδια υποστηρίζει πως τα χρήματα που βρέθηκαν υπό τη μορφή εμβασμάτων στον λογαριασμό της από τον 53χρονο, αφορούσαν υπηρεσίες που παρείχε στο ψιλικατζίδικο που διαθέτει ο 53χρονος, όμως η αστυνομία θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα, τα εμβάσματα ίσως είναι πολύ περισσότερα απ΄αυτά που έχουν φανεί ως τώρα.

Η μητέρα της 12χρονης δεν προχώρησε σε κάποια κατάθεση, καθώς στη ΓΑΔΑ της ανέφεραν πως πρέπει πρώτα να μεταβεί στην Υποδιευθυνση Προστασίας Ανηλίκων για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να αναγνωρίσει πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται, πως χρειάστηκε να δει στο κινητό κάποια μηνύματα η θεία και ο θείος της 12χρονης ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται από την αστυνομία το κουβάρι μιας υπόθεσης που προκαλεί αποτροπιασμό και έχει διαλύσει ψυχικά και σωματικά ένα ανήλικο πλάσμα.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη, με αρμοδιότητα στην κοινωνική μέριμνα του δήμου Αθηναίων, εξήγησε στην εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου ότι από τις 19/9 είχε πάει εισαγγελική εντολή στον δήμο για να ξεκινήσει διαδικασία έρευνας των συνθηκών διαβίωσης της 12χρονης με τους γονείς της, σε μια περίοδο που η μικρή έμενε με τη γιαγιά της. Και προτιμήθηκε να παραμείνει εκεί από τις αρχές του δήμου και την πρόνοια, κάτι που η κ. Γκαγκάκη άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συνέβαινε αν η μικρή έμενε με τους γονείς της.

Αντίστοιχη καταγγελία για βιασμό της 12χρονης είχε γίνει πριν ένα μήνα στο Χαμόγελο του Παιδιού, απ΄όπου είχαν κατευθύνει την οικογένεια για το πώς να επικοινωνήσει όσα γνωρίζει στην αστυνομία, ώστε να αρχίσει το ξετύλιγμα αυτού του μίτου ανωμαλίας και αηδίας που περιλαμβάνει τον 53χρονο, τον 42χρονο και τους άλλους 212 πελάτες που είχαν κλείσει ραντεβού για να βιάσουν την ανήλικη κοπέλα. Φαίνεται, πως στους εμπλεκόμενους σε αυτή την υπόθεση, θα εμφανιστούν και πρόσωπα που ως τώρα δεν τα περίμεναν πολλοί και θα σοκάρουν.

Από την Ασφάλεια Αττικής πάντως, όπως τονίζουν τα ρεπορτάζ, προσάπτουν στο οικογενειακό περιβάλλον της 12χρονης αμέλεια και αδιαφορία και τονίζεται ότι θα έπρεπε οι δικοί της άνθρωποι να έχουν προβληματιστεί έντονα βλέποντας για τόσο μεγάλο διάστημα μια 12χρονη να γυρίζει στις 12 το βράδυ ή να έχει αποκτήσει ξαφνικά δικό της κινητό.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η μαρτυρία συγγενή της οικογένειας, ο οποίος μεταφέρει την εξής φράση του 53χρονου μαστροπού προς την θεία της 12χρονης, όταν εκείνη έμαθε τι συμβαίνει και απείλησε να τα πει όλα στην αστυνομία. «Δε μπορείς να μου κάνεις τίποτα, εάν πάω εγώ φυλακή, θα πάρω κι εσάς μαζί μου».

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται από δω και πέρα η συνέχεια και φυσικά οι καταθέσεις της μάνας στη ΓΑΔΑ και, ιδίως, του 53χρονου που σε πρώτη φάση είπε στην ανακρίτρια πως δεν υπήρξε βιασμός, αλλά σεν με συναίνεση και σίγουρα θα υπάρξουν νέες καταθέσεις στις οποίες ο 53χρονος θα ερωτηθεί για τους ισχυρισμούς της μητέρας.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Γιώργος Λιάγκας για τον βιασμό 12χρονης στον Κολωνό: «Στα 213 ονόματα υπάρχουν ηθοποιοί και δημοσιογράφοι»

Πάνος Καμμένος: «Θα βγάλω στη φόρα τα ονόματα των 213 πελατών του παιδεραστή»

Joe Biden: Τι αποκάλυψε για την προετοιμασία των ΗΠΑ απέναντι στη χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία