Στον απόηχο της κατάθεσης του Φραντσέσκο Τζόρτζι στις βελγικές αρχές, όπου υποστήριξε πως είναι όλα δική του ευθύνη στο σκάνδαλο QatarGate και πως η Εύα Καϊλή πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, η εφημερίδα Corriere della Sera ταξίδεψε στο χωριό του το Αμπιατεγκράσο, μισή ώρα έξω από το Μιλάνο, συνομίλησε με τους συντοπίτες του, αλλά και με τον πατέρα του, τον Λουτσιάνο, και αποκαλύπτει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το background του και όσα ακούγονταν για εκείνον.

Κατ΄αρχάς, ο Λουτσιάνο Τζόρτζι, 66 χρονών σήμερα, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός πριν βγει στη σύνταξη, και για χρόνια είχε ενεργή δράση στα συνδικάτα, παλεύοντας για τους συναδέλφους και για τα παιδιά. Τα έβαζε με τους δασκάλους που δεν εργάζονταν σωστά και προσπαθούσε να αμβλύνει τις συγκρούσεις των συνδικάτων, ενώ προσέφερε εθελοντική δουλειά σε ασθενοφόρα και στην τοπική ενορία. Και τώρα..;

Τώρα χαμηλώνει το κεφάλι όταν τον ρωτούν οι ρεπόρτερ και σιωπά, σαν να παραδέχεται πως ο γιος του παρανόμησε οικτρά, έσφαλε και τον εξέθεσε. «Με διέταξαν να σιωπήσω και σε κάθε περίπτωση δεν θα μιλούσα», λέει με βλέμμα ενοχής.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μεγάλωσε με αυτά τα πρότυπα και στο χωριό του λένε πως πάντοτε βοηθούσε οικονομικά και δεν έκανε επίδειξη πλούτου, ούτε έδειχνε σημάδια απληστίας. Δεν έκρυβε βέβαια την άνεσή του. Οι γονείς του διαμένουν σε μια βίλα στη via della Noce και δίπλα ακριβώς άλλη μια βίλα, μικρότερη, όπου διέμενε ο Τζόρτζι, αυτός ο προνομιούχος απόφοιτος

Εσχάτως πάντως, φέρεται να είχε επικοινωνήσει την επιθυμία του να αγοράσει ένα ιδιωτικό σκάδος από Εμίρη για να το χρησιμοποιεί με την Εύα Καϊλή και την κόρη τους για τις διακοπές τους.

«Δεν υπάρχουν ιστορίες απληστίας που να τον εμπλέκουν, αντίθετα γίνεται λόγος για κάποιον που δάνειζε χρήματα χωρίς θόρυβο. Ωστόσο υπάρχουν φήμες για πρόθεσή του να αγοράσει άμεσα κότερο από έναν εμίρη για να κάνει μαγευτικά ταξίδια με την Εύα και την μικρή του κόρη», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι παρουσιάζεται από τους συγχωριανούς του ως ένας τύπος που πάντοτε λάτρευε την περιπέτεια, το ρίσκο, την ταχύτητα. Έκανε σερφ ή έπαιρνε το σκάφος ακόμα και με ζόρικες καιρικές συνθήκες. Έτρεχε με τη μηχανή. Σε αντίθεση με άλλους όμως, ήξερε πάντοτε να σταματάει την κατάλληλη στιγμή, εκείνο το «κρίσιμο χιλιοστό του δευτερολέπτου».

Αυτό είναι κι ένα δείγμα πως αν έβαζε κάτι στο μυαλό του, θα έκανε τα πάντα για να το καταφέρει. Ιδίως αν επρόκειτο για γυναίκα που είχε ερωτευτεί. Στους φίλους του, πριν γίνει ζευγάρι με την Καϊλή, έλεγε πως θα την καταφέρει, πως θα την γοητεύσει και θα την παντρευτεί. Τελικά, μπορεί να μην την παντρεύτηκε, αλλά δεσμά πέρασαν και οι δύο. Απλώς, ήταν της σύλληψης!

Εκείνο που έρχεται σε σύγκρουση με τον χαρακτήρα που αποτυπώνει το ρεπορτάζ και οι κάτοικοι του Αμπιατεγκράσο, είναι ότι δεν «πούλησε» την Καϊλή, αλλά πήρε πάνω του την ευθύνη.

Ο Τζόρτζι αγχώνεται τρομερά σε πιεστικές καταστάσεις, σε βαθμό που, όπως περιγράφουν, θα κάνει τα πάντα για να ξεφύγει, θα ρίξει αλλού την ευθύνη, θα στήσει ολόκληρη παράσταση δραματουργίας για να την σκαπουλάρει.

Λέτε να έχουμε κάποια ανατροπή στη «θυσία της Ιφιγένειας» που δεν είναι τελικά η Καϊλή, όπως υποστήριξε η ίδια, αλλά ο Φραντσέσκο Τζόρτζι;

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

4 εικόνες, άπειρες λέξεις: Οι Βέλγοι χώρεσαν σε ένα ποστ το 1.5 εκατομμύριο ευρώ της Καϊλή και του πατέρα της

Το ψέμα της Καϊλή πριν 5 χρόνια: Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για όσους «έπεσαν από τα σύννεφα» με το Qatargate

Αποκαλυπτικός ο σύντροφος της Καϊλή για #Qatargate: «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα»