Φωτογραφίες που αποτελούν ντοκουμέντα για την υπόθεση QatarGate φέρνει στο φως η εφημερίδα La Repubblica, στις οποίες απεικονίζονται οι Παντσέρι και Τζιόρτζι να εξέρχονται από ξενοδοχείο όπου είχαν συνάντησει με αξιωματούχους του Κατάρ. Στα χέρια τους κρατάνε βαλίτσες, που είναι πιθανότατα οι χαρτοφύλακες με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, οι Παντσέρι και Τζιόρτζι συνομίλησαν σε πολυτελές ξενοδοχείο των Βρυξελλών τον Οκτώβριο με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι. Αυτή η συνάντηση αποτελεί το επίκεντρο της έρευνας του Μισέλ Κλεζ, του Βέλγου εισαγγελέα, γιατί μέσα από αυτήν θα μπορέσει να καταλάβει το πώς γίνονταν οι δωροδοκίες. Γι΄αυτό και όσα έχει καταγράψει το σύστημα ασφαλείας του ξενοδοχείου, αποτελεί υλικό της δικογραφίας.

Στο χρονικό της, η La Repubblica αναφέρει πως η συνάντηση έγινε το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, 5 εβδομάδες πριν αρχίσει το Μουντιάλ του Κατάρ και γύρω στις 17:30 καταφτάνουν τρεις μαύρες Mercedes έξω από το ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher’s.

«Είναι 10 Οκτωβρίου. Απομένουν πέντε εβδομάδες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η σκηνή λαμβάνει χώρα σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στη βελγική πρωτεύουσα. Το Steigenberger Wiltcher’s, που άνηκε κάποτε στην αλυσίδα Conrad ήταν η σταθερή επιλογή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν επισκεπτόταν την πόλη ως πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές συνόδους.

Βρίσκεται σε  μια απο τις πιο κομψές περιοχές των Βρυξελλών και εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί το επέλεξαν οι εκπρόσωποι του πλούσιου εμιράτου.

Η ώρα είναι περίπου 5.30 το απόγευμα. Τρεις μαύρες Mercedes καταφθάνουν και παρκάρουν μπροστά από το ξενοδοχείο. Και οι τρεις είναι καταχωρημένες στη διπλωματική αποστολή του Κατάρ. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Ντόχα, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας, βγαίνουν από τα αυτοκίνητα. Τον υπουργό συνοδεύουν πέντε άλλοι άνδρες, και ο ένας κουβαλάει μια βαλίτσα, κάτι που μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη».

QatarGate

Η τροχήλατη βαλίτσα και ο χαρτοφύλακας με το σημάδι

Ο Παντσέρι είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη συνάντηση και έχει στα χέρια του έναν άδειο χαρτοφύλακα. Δεν θα είναι άδειος για πολύ.

Από τη στιγμή της εισόδου όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στο ξενοδοχείο και μετά, η La Repubblica σκιαγραφεί την πορεία των προσώπων και του χρήματος.

Ο Καταριανός υπουργός πάει με τη συνοδεία του στον 4ο όροφο, όπου είναι η σουίτα του. Μετά, φτάνουν εκεί οι Παντσέρι και Τζιόρτζι.

«Ο πρώην βοηθός του εμφανίζεται με την 20 μηνών κόρη του στο καρότσι. Η μητέρα της είναι η Εύα Καϊλή, που εκείνη την περίοδο ήταν ακόμη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Δύο άνδρες από την αποστολή του Κατάρ τους υποδέχονται και τους συνοδεύουν στον τέταρτο όροφο», αναφέρει το δημοσίευμα.

QatarGate

Πίσω από τους τρεις, ακολουθεί ένας άλλος άνδρας, κι αυτός Καταριανός, που σέρνει μια τροχήλατη βαλίτσα. Αυτή η βαλίτσα θα καταλήξει σε άλλα χέρια. Περίπου στο μισάωρο της συνάντησης, ο Τζιόρτζι κατεβαίνει σε άλλον όροφο για να αφήσει την κόρη του σε κάποιον να την προσέχει και επιστρέφει στη σουίτα. «Ίσως θεώρησε ότι η συνάντηση έμπαινε στην πιο κρίσιμη φάση της», εικάζει ο αρθρογράφος της Repubblica.

Περνάει άλλη μισή ώρα και η συνάντηση έχει ολοκληρωθεί. Ο Παντσέρι κατεβαίνει με τον χαρτοφύλακα, ο οποίος έχει σημειωμένο έναν κόκκινο κύκλο. Προφανώς, για να μην τον χάσει. Είναι πια γεμάτος. «Εν συντομία, η υποψία των δικαστικών αρχών ήταν ότι η εν λόγω συνάντηση ήταν μία από τις οργανωμένες παραδόσεις χρημάτων, με τη μεταφορά τους να γίνεται έτσι, από μια τροχήλατη βαλίτσα σε έναν χαρτοφύλακα», εξηγεί το ρεπορτάζ.

Τα υπόλοιπα είναι, πια, πάνω-κάτω γνωστά για το QatarGate.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα ο Πρίγκιπας Andrew: Συμβούλεψε άστεγη να «στέκεται» σε εφημερίδα για να μην κρυώνει

Συνελήφθη σπείρα «αθεόφοβων» που χτύπησε 19 εκκλησίες – Πήραν μέχρι και τις καμπάνες

Ίλιον: «Φώναζα και τους έλεγα να σταματήσουν» είπε στον παιδοψυχολόγο o 15χρονος που βιάστηκε