Λίγα 24ωρα μετά τη γενικευμένη επίθεση με πυραύλους σε πολλές ουκρανικές πόλεις από τους Ρώσους, ο ουκρανικός στρατός απάντησε με τρόπο εκκωφαντικό, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μετά από ένα βομβαρδισμό που έγινε στην κατειλημμένη από τους Ρώσους περιοχή του Ντόνετσκ, υπήρξε σωρεία νεκρών στρατιωτών της Ρωσίας, με την Ουκρανία να ανακοινώνει πως σκοτώθηκαν 400, αλλά τους Ρώσους να αναφέρουν 63 νεκρούς.

Η επίθεση δεν ήταν στα τυφλά από την Ουκρανία, αλλά είχε στόχο τους Ρώσους στρατιώτες. Γι΄αυτό και η επίθεση ήταν συγκεκριμένα σε ένα κτήριο στην πόλη Μακιίβκα, όπου υπήρχε πληροφορία ότι έχουν στρατοπεδεύσει οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ρώσων.

Από τη μεριά των Ρώσων αναφέρεται πως οι Ουκρανοί έριξαν 6 πυραύλους χρησιμοποιώντας το πυραυλικό σύστημα Himars που τους παρέδωσαν οι ΗΠΑ, με τους δύο να αναχαιτίζονται και τους τέσσερις να πετυχαίνουν τον στόχο τους. Οι 6 πύραυλοι, μετά από έρευνα, έγιναν τελικά 25.

Απορρίπτουν διά ροπάλου πάντως ότι οι απώλειες είναι κοντά στις 400. «Είχαμε σημαντικές απώλειες, αλλά με τίποτα κοντά στα 400 άτομα», έγραψε στο Telegram ο Vladimir Solovyov.

Τους ουκρανικούς ισχυρισμούς όμως επιβεβαιώνει ο Ρώσος σχολιαστής και γνωστός στρατιωτικός μπλόγκερ που ηγήθηκε των αυτονομιστών της Κριμαίας το 2014, Igor Girkin, που κάνει λόγο για εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς να υπάρχει ακριβής αριθμός. «Το κτήριο καταστράφηκε εντελώς. Όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός καταστράφηκε επίσης, καθώς βρισκόταν δίπλα στο κτήριο χωρίς κάλυψη».

Μαζί με τους 400 νεκρούς, οι Ουκρανοί κάνουν λόγο και για 300 τραυματίες, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα μιλάμε για μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις, εκατέρωθεν, στη διάρκεια αυτών των σχεδόν 11 μηνών πολέμου, με τους Ρώσους να μην έχουν επιδείξει τίποτα κοντά σε αυτό.

Πάντως, οι Ρώσοι προχώρησαν σε αντίποινα και λίγες ώρες μετά την πρωτοχρονιάτικη επίθεση στην Μακιίβκα, επιτέθηκαν με 39 drones ιρανικής κατασκευής και πύραυλο στο Κίεβο, στοχεύοντας σε υποδομές ενέργειας, όπως είναι η τακτική τους τους τελευταίους μήνες. Τα drones αναχαιτίστηκαν πριν πετύχουν τον σκοπό τους, σύυμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Vitaly Klitschko.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Politico για Erdogan: Σε κατρακύλα τα ποσοστά αποδοχής του στην Τουρκία – «Οι πόλεμοι το τελευταίο χαρτί του για να μείνει στην εξουσία»

Βέροια: Τα μαζεύει τώρα η μητέρα του νεκρού βρέφους – «Δεν σκότωσα εγώ το παιδί μου»

Κατερίνα Λάσπα: Η ενόχληση της για τις drag queens και οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ