Μέχρι πριν δύο ημέρες η Κατερίνα Ιωαννίδου ήταν μια από τις ηρωίδες όλων. Η μάχη που έδωσε στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, έκαναν την ιστορία της γνωστή παντού. Κι ενώ ανθρώπους όπως αυτή, θα έπρεπε να μην τους εμπλέκουμε σε πολιτικά παιχνίδια και να τους αναγνωρίζουμε ότι έδωσαν την ψυχή τους για ένα ιδανικό, βλέπουμε πως αυτή την άποψη δεν την ασπάζονται όλοι. Όπως για παράδειγμα ο κομματικός σχηματισμός της άκρας αριστεράς, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που την χρησιμοποίησε εν αγνοία της ως εικόνα πολιτικής τοποθέτησης.

Στην αφίσα που έφτιαξαν και ζητούν να ανατραπεί η «εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ», οι άνθρωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβαλαν εικόνα που δείχνει την Κατερίνα Ιωαννίδου τη στιγμή που παλεύει με τις φλόγες και συνοδεύουν με το σχόλιο «για να αναπνεύσουμε, πρέπει να τους ανατρέψουμε».

https://www.intronews.gr/katerina-ioannidou-poia-einai-i-ethelontria-dasopyrosvestis-pou-egine-symvolo-thavmasmou

Ορθά, η πυροσβέστης έκανε αιχμηρή και ενοχλημένη ανάρτηση στο Facebook όπου ζητάει από όλα τα κόμματα να μη χρησιμοποιήσουν την ίδια και το πρόσωπό της στο πλαίσιο πολιτικών παιχνιδιών και σκοπιμοτήτων και να μη συνδέουν την αυταπάρνηση και τον αγώνα της με τέτοια ευτέλεια.

«Θα παρακαλέσω θερμά το ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αποσύρει τη φωτογραφία μου από την αφίσα του άμεσα!!!! Δεν έχω δώσει την άδειά μου να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφία μου γενικά και ειδικά σε πολιτικά και κομματικά παιχνίδια!!!! Παρακαλώ πολύ δεν επιθυμώ να υπάρχει σε οποιουδήποτε κόμματος την αφίσα το πρόσωπό μου ούτε να λάβω μέρος σε τέτοιες διαμάχες!!!!! Δεν έχει σχέση η εμπλοκή μου στις φωτιές με καμία πολιτική διαμάχη!!!!!! Παρακαλώ άμεσα να αφαιρεθεί η φωτογραφία μου από τις αφίσες οποιουδήποτε κόμματος!!!!!».