Αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο έξω από το Κίεβο (περίπου 20 χιλιόμετρα στα βορειοανατολικά), στην πόλη Μπροβάρι της Ουκρανίας, το πρωί της Τετάρτης, όταν ελικόπτερο έπεσε σε βρεφονηπιακό σταθμό. 16 άτομα είναι νεκρά, ανάμεσα τους δύο παιδιά, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και δύο ακόμα αξιωματούχου.

«Υπήρχαν παιδιά και υπαλληλικό προσωπικό στο νηπιαγωγείο τη στιγμή της τραγωδίας. Το κτήριο έχει εκκενωθεί, γίνεται καταμέτρηση των απωλειών», έγραψε στο Telegram ο Oleksiy Kuleba στο Telegram.

Στα πρώτα βίντεο που έχουν διαρρεύσει, κτήρια έχουν πιάσει φωτιά και άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι ουρλιάζοντας. «Συλλέγουμε πληροφορίες για τις απώλειες και για τις συνθήκες της πτώσης», δήλωσε στην ίδια εφαρμογή ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, Kyrylo Tymoshenko, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να υπήρξε ρωσική κατάρριψη του ελικοπτέρου.

Ένα ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Denys Monastyrsky, μαζί με τον αναπληρωτή και τον υφυπουργό, ενώ στους συνολικά 16 νεκρούς υπάρχουν και δύο μικρά παιδιά. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα παιδιά ήταν στο ελικόπτερο ή στον σταθμό, αλλά οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους 9 από τους 16 νεκρούς να ήταν μέσα στο ελικόπτερο.

Εκτός από τους νεκρούς, υπάρχουν 22 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ανάμεσα τους και 10 παιδιά.