Γιώργος Σαμπάνης και Κωνσταντίνος Αργυρός είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες. Μετά από μια χρονιά πανδημίας που δε μπορούσαν να εμφανιστούν στα νυχτερινά κέντρα που τραγουδούν τα τελευταία χρόνια, είχαν ετοιμάσει μια σειρά συναυλιών για το φετινό καλοκαίρι. Οι φωτιές των τελευταίων 10 ημερών άλλαξαν τα σχέδια για αρκετές από τις συναυλίες. Έπρεπε να πάρουν μια απόφαση. Κι αυτή η απόφαση ήταν να γίνουν κανονικά οι συναυλίες και κατόπιν συμφωνίας με τους διοργανωτές, να διαθέσουν μέρος των εσόδων και της αμοιβής τους σε δομές που συνδράμουν τους πυρόπληκτους σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο.

Ο Γιώργος Σαμπάνης ανακοίνωσε την Τρίτη μέσω Instagram ότι η συναυλία του στο Μορφάτι θα γίνει κανονικά, με μέρος εσόδων και αμοιβής να διατίθεται και για την αναδάσωση των καμμένων περιοχών.

«Η προγραμματισμένη μου συναυλία στις 14 Αυγούστου στα Αστέρια στο Μορφάτι θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου τα γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα μας. Θέλουμε να συνδράμουμε αυτές τις δύσκολες ώρες όπως μπορούμε, αποφασίσαμε μέρος της προσωπικής μου αμοιβής αλλά και των εσόδων της επιχείρησης να διατεθεί για την ενίσχυση των πυρόπληκτων και την αναδάσωση της χώρας μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Μια μέρα νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός είχε κάνει από μεριάς του μια αντίστοιχη ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα ανέφερε πως θα στηθεί μια σειρά συναυλιών των οποίων τα έσοδα θα πάνε αποκλειστικά σε μηχανισμούς στήριξης για τους πυρόπληκτους ανθρώπους και αδέσποτα, αλλά και στην αναδάσωση.

«Σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή οφείλουμε να είμαστε όλοι δίπλα στους συμπολίτες μας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Μαζί με τους συνεργάτες του και με αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε να προγραμματίσουμε μία σειρά επιλεγμένων συναυλιών με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μέρος των εσόδων καθώς και μέρος της προσωπικής μου αμοιβής από τις συναυλίες, που θα ανακοινωθούν σύντομα, θα διατεθούν για την στήριξη των πληγέντων, ενέργειες αναδάσωσης καθώς και για τα αδέσποτα.

Σχετικά με τις εδώ και αρκετό διάστημα προγραμματισμένες εμφανίσεις μου στις 12-13/8 στον Πρωταρά της Κύπρου, η προσωπική μου αμοιβή θα διατεθεί για τους παραπάνω σκοπούς, ενώ η επιχείρηση “Nava Seaside” θα διαθέσει μέρος των εσόδων για την κάλυψη όλων των εξόδων θεραπείας ενός συνανθρώπου μας, που διαγνώστηκε πρόσφατα με λευχαιμία.

Η κοινωνία μας, μας χρειάζεται και οφείλουμε όλοι ενωμένοι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας».