Σε μια κανονική ημέρα, το e-shop που έχουν οι Εκδόσεις Διόπτρα είναι ένας κόμβος παραγγελιών για περίπου 25-30 βιβλία. Χοντρικά, μέσα σε 3 ημέρες γίνονται περίπου 100 παραγγελίες. Σε μια κανονική περίοδο αυτό. Σε αυτές τις ημέρες όμως που η επιθυμία για προσφορά από τον κόσμο έχει υπερβεί κάθε προσδοκία, οι παραγγελίες τρύπησαν κάθε ταβάνι.

Οι Εκδόσεις Διόπτρα ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα διέθεταν τα έσοδα απ΄όλες τις ηλεκτρονικές παραγγελίες βιβλίων τους στους πυρόπληκτους και το περιβάλλον. Το πρωί της Τετάρτης, ο εκδότης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος έκανε με περηφάνια και μεγάλη χαρά ανακοίνωση για παραγγελίες 1.800 βιβλίων μέσα σε αυτό το τριήμερο. Με μια πρώτη εκτίμηση που έκανε, το ποσό ανέρχεται σίγουρα στα 40.000 ευρώ και ενδεχομένως να πάει στα 50.000.

Πρόκειται για ένα ποσό που συγκεντρώθηκε με ανθρώπους να ζητάνε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, να χρεωθούν παραπάνω για το βιβλίο που αγόρασαν, με άλλους να ζητάνε να τους χρεωθεί το ποσό στο τέλος του μήνα που θα πληρωθούν και με παιδιά γυμνασίου να ανοίγουν το ταμείο της τάξης για να προσφέρουν με τη σειρά τους ό,τι μπορούν.

Είναι χαρακτηριστική και η ανάρτηση που δείχνει τους εργαζομένους των Εκδόσεων να ετοιμάζουν τις παραγγελίες για να αποσταλούν.