Σαν να μην έφταναν οι φωτιές, σα να μη φτάνουν οι καταιγίδες, ακόμα ένα νέο σημείο επέμβασης για το Λιμενικό εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης. Στις 10 και 30 υπήρξαν αναφορές για βύθιση σκάφους στη Μήλο και πιο συγκεκριμένα στα βορειοδυτικά του νησιού. Αμέσως έσπευσαν εκεί δυνάμεις του Λιμενικού και έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα επιχείρηση διάσωσης για τους 18 επιβαίνοντες που βρίσκονταν στο σκάφος.

Με τους ανέμους να έχουν ένταση 4-5 μποφόρ, η θαλαμηγός 28 μέτρων που έπλεε με τη σημαία της Μ. Βρετανίας, φαίνεται πως δεν άντεξε τα κύματα και βυθίστηκε στη Μήλο, με αποτέλεσμα οι 17 επιβαίνοντες να βρεθούν όλοι στο νερό.

Στη θαλαμηγό επέβαιναν 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι, που σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας οι περισσότεροι είναι Έλληνες πολίτες. Με τη βύθιση του σκάφους βρέθηκαν όλοι στη θάλασσα, ενώ το ακριβές σημείο του ατυχήματος εντοπίζεται 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού όπου και πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ. Ήταν οι ίδιοι που εξέπεμψαν το σήμα κινδύνου και μπόρεσαν να τους εντοπίσουν έγκαιρα οι αρχές.

Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό, ισχυρές ομάδες διάσωσης κατευθύνθηκαν προς το σημείο, ενώ μαζί τους πήγαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιχείρηση περισυλλογής των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σκάφος ξεκίνησε άμεσα με το επιβατηγό πλοίο Sea Jet 2 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ όλοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους.

* Φωτογραφία: Unsplash/Ray Harrington