Θα περίμενε κανείς ότι σε μια τέτοια περίοδο, σε μια τέτοια κατάσταση όπου άνθρωποι και ζώα λιμοκτονούν και τρέμουν από τη φωτιά που είδαν να πλησιάζει τα σπίτια τους και να τα καίει, θα υπήρχε μια συμπόνια. Ακόμα και σε καιρό πολέμου, μια πράξη εκεχειρείας υπάρχει. Στην Εύβοια φαίνεται πως κάποιοι δε χαμπαριάζουν και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αλληλεγγύη προς όφελος τους, κλέβοντας είδη πρώτης ανάγκης και πουλώντας τα στους πυρόπληκτους.

Την καταγγελία γι΄αυτή την ξεφτίλα ολκής έκαναν κάποιοι στο προφίλ του Αλέξανδρου Κοψιάλη, ο οποίος μαζί με τον Χταπόδια και τον Δημήτρη Φιντιρίκο, οργάνωσαν μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις υλικών στην Αθήνα και τα μετέφεραν με νταλίκες στο Μαντούδι το πρωί της Τρίτης.

Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα συνελέγησαν στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα ένας ωκεανός από είδη πρώτης ανάγκης (τροφές, φάρμακα, ρούχα, κρέμες για εγκαύματα κλπ) και ο Αλέξανδρος Κοψιάλης μαζί με τους άλλους δύο ναύλωσαν 8 φορτηγά για να τα μεταφέρουν από αποθήκη στο Κορωπί προς την Εύβοια.


Το μεσημέρι της Τρίτης ένα τεράστιο γήπεδο είχε γεμίσει με παλέτες από πράγματα που έστειλαν άνθρωποι από την Αθήνα και άλλες περιοχές για να απαλύνουν κάπως τον πόνο και τις απώλειες των κατοίκων. Οι ίδιοι πάντως δεν είχαν και τόση καλοσύνη μέσα τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσίευσε στο προφίλ του ο Κοψιάλης, υπάρχουν μαγαζιά, κυρίως μπακάλικα και παντοπωλεία, που παίρνουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και τα τοποθετούν στα ράφια τους για να τα πουλήσουν!

Δεν πρόκειται δηλαδή μόνο για μια εκμετάλλευση του πόνου των συντοπιτών τους, αλλά και για μια ασέβεια προς όλους τους ανθρώπους που έδωσαν έστω και 1 ευρώ για να πάρουν κάτι και να το προσφέρουν στους πυρόπληκτους. Είναι ασέβεια προς όλους όσοι μια βδομάδα τώρα βρίσκονται σε αποθήκες και ταξινομούν πράγματα μέσα σε φουλ ζέστη, χάνοντας ώρες από τη δουλειά τους ή βάζοντας μεγαλύτερη κούραση, με στόχο να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους.

https://www.intronews.gr/3067-2-foties-600000-stremmata-euboia-esties-stin-arkadia

Κατά τ΄άλλα, διαβάζουμε μηνύματα στα social media που ντόπιοι λένε με ύφος «μη μας στέλνετε άλλα πράγματα, αν θέλετε να μας στηρίξετε, ελάτε διακοπές εδώ και αγοράστε πράγματα από εμάς». Μας συγχωρείτε παιδιά, δε θα κάνουμε ξανά το λάθος να σας βοηθήσουμε…