Μετά από ένα τριήμερο που η κατάσταση έδειχνε να αποκλιμακώνεται στα πύρινα μέτωπα και όλα έμοιαζαν να έχουν τεθεί υπό έλεγχο ή να έχουν σβήσει, έχουμε ξανά την επέλαση της φωτιάς στην Αττική. Από το πρωί μαίνεται φωτιά στην Κερατέα που δυσκολεύει πολύ τις πυροσβεστικές δυνάμεις να την ελέγξουν, ενώ πριν από λίγη ώρα εμφανίστηκε νέο μέτωπο, αυτή τη φορά στα Βίλια, με κατεύθυνση προς Πόρτο Γερμενό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως οι άνεμοι σήμερα είναι 4-5 μποφόρ και αναρωτιέται κανείς τι άλλο θα καταστραφεί, αν όσα ζήσαμε στη Βαρυμπόμπη ήταν μόνο με 2 μποφόρ και άπνοια.

Τις τελευταίες ώρες έχει αυξηθεί η ομάδα δράσης στην Κερατέα που ήταν 71 πυροσβέστες και 25 όχηματα. Πλέον, επιχειρούν 91 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6Α/Φ και 6Ε/Π, συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μέτωπο των Βιλίων, η φωτιά μαίνεται μετά την κατασκήνωση προς Πόρτο Γερμενό και δόθηκε εντολή εκκένωσης σε δύο οικισμούς. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι επιχειρούν 61 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.