Άνθρωποι μεγαλωμένοι στο μίσος και τον φθόνο που γεννούν οι θρησκείες και ιδίως ο τζιχαντισμός του Ισλάμ. Αυτοί είναι οι Ταλιμπάν και δε χρειάζεται τίποτα το καινούργιο να το επιβεβαιώσει. Μόνο να το υπενθυμίζει για να μην ξεχάσουμε. Γιατί, όπως αυτοί ζητούν τώρα εκδίκηση για όσους τους πήραν την εξουσία το 2001, έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όταν θα γυρίσει η παλίρροια, ελπίζουμε πολύ σύντομα. Θα πρέπει οι Ταλιμπάν να αντιμετωπιστούν με εκδίκηση, όσο κακό ή κυνικό κι αν ακούγεται αυτό.

Κι αν υπάρχει έστω ένα ψήγμα κατανόησης του γιατί συμπεριφέρονται έτσι τόσα εκατομμύρια άντρες, το ακόλουθο βίντεο θα το σβήσει. Μπορεί οι διάφοροι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν στα μέσα ενημέρωσης να έλεγαν ότι οι γυναίκες θα έχουν μια ειρηνική ζωή και θα συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή, έστω και με αυστηρούς κανόνες, η πραγματικότητα όμως δε θα μπορούσε να είναι αυτή.

Η βάναυση και ωμή αλήθεια είναι η αντίδραση των τριών Ταλιμπάν όταν τους ρωτάει γυναίκα δημοσιογράφος από τη Βρετανία αν οι γυναίκες θα έχουν συμμετοχή στη δημοκρατία κι αν θα μπορούν να ψηφίζουν ή αν θα μπορούν να ψηφίζονται. «Τα δικαιώματα υπόκεινται στο νόμο της σαρία» απάντησε ο ένας απ΄αυτούς και μαζί με τους άλλους δύο έβαλαν τα γέλια. Στη συνέχεια ζήτησε να σταματήσει η καταγραφή από την κάμερα και κυριολεκτικά ξεκαρδίστηκαν. Στο τέλος ακούγονται μάλιστα να λένε «αυτό με έκανε να γελάσω».