Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κατέφτασαν στην Ελλάδα λίγα 24ωρα πριν ξεσπάσουν οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Πελοπόννησο και Εύβοια. Έχοντας μαζί τους το τρόπαιο του πρωταθλητή NBA και αυτό του MVP Finals που πήρε ο Γιάννης, κατέφτασαν στην Αθήνα με τη μητέρα τους και τη γυναίκα και το παιδί του Γιάννη. Στα σχέδια τους ήταν να οργανώσουν μια εκδήλωση στα Σεπόλια, στο γήπεδο του Γιάννη, για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα μαζί με τον κόσμο. Όμως οι φωτιές δεν το κατέστησαν εφικτό.

Άμεσα οι αδερφοί Αντετοκούνμπο ακύρωσαν την εκδήλωση και έστρεψαν κι εκείνοι, όπως όλη η Ελλάδα, το βλέμμα τους στις φωτιές και όσους επλήγησαν απ΄αυτές. Από τις πρώτες ημέρες οι Αντετοκούνμπο φρόντισαν με τη συνεργασία γνωστής στοιχηματικής να εξασφαλίσουν δωρεάν δωμάτια διαμονής σε ξενοδοχεία της Αττικής για όσους είχαν χάσει τα σπίτια τους από τη φωτιά. Έκαναν μάλιστα και συμπληρωματική προσφορά με νέα δωμάτια.

https://www.intronews.gr/megaleio-psychis-apo-ton-gianni-antetokounbo-prosferei-epipleon-domatia-stous-pyropliktous

Αυτή η κίνηση ήταν βέβαια στο πλαίσιο και της εταιρικής ευθύνης της εν λόγω εταιρείας, δεν ήταν μια κίνηση μόνο των Αντετοκούνμπο. Γι΄αυτό και τα αδέρφια αποφάσισαν, ξέχωρα από ενέργειες που έχουν κάνει χωρίς να γίνουν γνωστές, να διαθέσουν το 50% των εσόδων από το e-shop τους στους πυρόπληκτους. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Γιάννης με ανάρτησή του στο Instagram.