Προσωρινό «λουκέτο» επιβλήθηκε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, όπου εμφανίζεται ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης και βρίσκεται επί της οδού Πέτρου Ράλλη 38, καθώς στο πλαίσιο ελέγχου για τα μέτρα κατά της πανδημίας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Ως αποτέλεσμα επιβλήθηκαν πρόστιμα στους παραβάτες, ενώ το κέντρο θα παραμείνει κλειστό για επτά ημέρες.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας και της ασφάλειας Αττικής εισήλθαν στο κέντρο λίγο πριν τις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής και επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε ότι στον δειγματοληπτικό έλεγχο 30 ατόμων, οι πέντε εξ αυτών δεν έφεραν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Επιπλέον, επέτρεπε σε πελάτες να βρίσκονται μόνο όρθιοι και δεν είχε αναρτηθεί έντυπη ή ηλεκτρονική επιγραφή ως προς τον μέγιστο αριθμό ατόμων.

Αναλυτικά, επιβλήθηκαν τα εξής κυρώσεις:

  •  10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,
  •  από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,
  • σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Την ίδια στιγμή, σε έλεγχο που έγινε για την έκδοση αποδείξεων, δεν διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ από την καταγραφή των απασχολούμενων στην εν λόγω επιχείρηση, προέκυψε πως πρόκειται για 60 άτομα που είχαν καταχωρηθεί κανονικά στους πίνακες προσωπικού.