Δεν έχουν περάσει παρά 10 ημέρες από τη στιγμή που τα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια τέθηκαν υπό έλεγχο και η περιοχή αντιμετωπίζει ξανά τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς, ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το 112 να στείλει μήνυμα στους κατοίκους στο Μαρμάρι, στον οικισμό Κοκκίνη και στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών για εκκένωση, ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν από τα ξημερώματα.

Όπως αναφέρει το evima.gr, στην περιοχή βρίσκονται 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και 6 ελικόπτερα, με το έργο να είναι δύσκολο εξαιτίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχις Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ ότι «Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκκίνης είναι κοντά σε σπίτια».

Εκτός από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, το υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα, έχοντας διαθέσει ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί να μεταφερθούν πολίτες διά θαλάσσης.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί προσωρινά και στα δυο ρεύματα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου.