Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στην Εύβοια, αυτή τη φορά στο νότιο τμήμα της, στο Μαρμάρι, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στον οικισμό Κοκκίνη. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας και παρ’ όλο που η Πολιτική Προστασία ήταν σε αυξημένη επιφυλακή, πήρε γρήγορα διαστάσεις. Πολλοί από τους κατοίκους κάνουν λόγο για σχέδιο εμπρησμού.

Η φωτιά αν και νωρίτερα οριοθετήθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αναζωπύρωση εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αναζωπύρωση ξέσπασε στον οικοδομικό συνεταιρισμό Ιατρών ο οποίος νωρίτερα είχε εκκενωθεί προληπτικά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μάλιστα αρκετοί από τους κατοίκους αρνούνται να απομακρυνθούν από την περιοχή προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή καταστροφές σε σπίτια.

Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι με τις αναζωπυρώσεις είναι και οι κάτοικοι του οικισμού Κοκκίνη. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ζημιές έχουν υποστεί λίγες κατοικίες στον οικισμό Κοκκίνη.

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι μετά από την Βόρεια Εύβοια θα είναι το επόμενο θύμα των πυρκαγιών, που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα στην Ελλάδα. Η επέμβαση των εθελοντών του Μαρμαρίου ήταν ζωτικής σημασίας για την κατάσβεση της κύριας εστίας, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιτόπου έσπευσαν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, αεροσκάφη και ελικόπτερα. Η επιχείρηση των εναέριων μέσων όμως, δεν ήταν εύκολη λόγω του πυκνού καπνού που υψωνόταν πάνω από την περιοχή της φωτιάς και των ισχυρών ανέμων που ενισχύονταν περαιτέρω όσο προχωρούσε η ημέρα.

Αισιόδοξος ο δήμαρχος Καρύστου

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Καρύστου, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η φωτιά στο Μαρμάρι θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα, ο Ελευθέριος Ραβιόλος είπε ότι η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη και ότι βελτιώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας, όταν και ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σε σχετική ερώτηση αν έχει υποψίες περί εμπρησμού, ο κ. Ραβιόλος τόνισε ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι είχαμε δεύτερη συνεχόμενη φωτιά στην περιοχή, καθώς προχθές τη νύχτα, ίδια ώρα, είχε ξεσπάσει φωτιά σε άλλη περιοχή του ίδιου δήμου. «Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ανησυχία», τόνισε.