Με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους συνεχώς να αυξάνονται, και με τον αριθμό των θανάτων να ανησυχεί, ενόσω η μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και απειλητική, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε χθες, προκειμένου να μην γίνει μεγαλύτερη διασπορά.

https://www.intronews.gr/3810-2-ta-gia-anemvoliastous-ypochreotikos-o-emvoliasmos

Τα εν λόγω μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου και αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, μιας και όσον αφορά την εστίαση και τους κλειστούς χώρους, θα λειτουργούν αποκλειστικά για τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε μείωση τζίρου, ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες δεν θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να κάθονται σε εξωτερικό χώρο, γι’αυτό και οι επιχειρηματίες ζητούν ζητούν πακέτο στήριξης ώστε να κρατήσουν τα καταστήματα τους ανοικτά.

Εστίαση μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Οι ανεμβολίαστοι, λοιπόν, δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους της εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης), αφού κατά την προσέλευση θα γίνεται έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή της νόσησης από τον κορoνοϊό. Την ίδια ώρα, θα γίνεται ταυτοπροσωπία μέσω της εφαρμογής Covid Free app που θα πρέπει έχουν όλα τα καταστήματα του χώρου.

Την πρώτη «μουδιασμένη» αντίδραση των επιχειρηματιών του κλάδου περιέγραψε η πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματίου Καταστημάτων-Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου. Όπως σημειώνει οι επιχειρήσεις με την απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους θα αναγκαστούν να δουλέψουν με λιγότερο κόσμο, την ώρα που οι πάγιες υποχρεώσεις τρέχουν.

«Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση που έρχεται μετά από μια δύσκολη χρονιά. Τα μαγαζιά δεν μπορούν να δουλέψουν με λιγότερους πελάτες. Δεν γίνεται να δουλεύουμε περίπου με το 40% και να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο 100%. Να βάλουμε πλάτη αλλά ζητάμε παράλληλα πραγματική υποστήριξη», τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, ζητώντας να συνεχιστεί η εκστρατεία του εμβολιασμού.