Για ένα παιδί δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος από το να έρθει αντιμέτωπο με την εγκατάλειψη από τους γονείς του, πόσω μάλλον όταν αυτό συμβαίνει στην ηλικία των 8 ετών. Ο Χιου Τζάκμαν γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως είναι να μεγαλώνεις χωρίς μητέρα, αφού η ίδια παράτησε την οικογένεια της στην Αυστραλία όπου είχαν μεταναστεύσει και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γκρέις Μακνίλ, πάλευε με την κατάθλιψη βέβαια, χωρίς να έχει δίπλα της το στήριγμα που χρειαζόταν.

Ο ηθοποιός έχει μιλήσει δημόσια για το παιδικό τραύμα που του άφησε, ωστόσο χρόνια αργότερα, κατάφερε να συμφιλιωθεί με τη μητέρα του, αφού όπως είπε μάλιστα, τα δικά του παιδιά τον βοήθησαν να κατανοήσει καλύτερα τους προσωπικούς της αγώνες με τους δαίμονες της.

«Τραυματίστηκα από την αποχώρησή της, αλλά ήταν πιο ενοχλητικό να αντιμετωπίζω άλλους. Το διαζύγιο δεν ήταν τόσο συνηθισμένο όσο είναι σήμερα. Λοιπόν, δεν ήταν τόσο ασυνήθιστο, αλλά το γεγονός ότι η μητέρα μου άφησε τον άντρα και τα παιδιά της, αυτό ήταν το ασυνήθιστο πράγμα για άλλους ανθρώπους. Θυμάμαι το συναίσθημα και με άλλαξε, συνέβαλε πολύ στον άντρα που είμαι σήμερα», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Για κάποια χρόνια, ο Τζάκμαν πίστευε πως η μητέρα του θα επέστρεφε στην οικογένεια της, ωστόσο στα 12 περίπου, συνειδητοποίησε πως αυτό δεν θα συνέβαινε. «Συνειδητοποίησα ότι η ζωή δεν είναι σαν μια ταινία της Disney. Ότι δεν υπήρχαν πάντα χαρούμενες καταλήξεις».

Η ζωή όμως δεν ξέρει κανείς πως τα φέρνει, γι’αυτό και στα 52 του χρόνια πλέον, ο Χιου Τζάκμαν απολαμβάνει πλέον τη μητρική αγκαλιά και γίνεται viral στο Instagram ανεβάζοντας φωτογραφία μαζί της. Στη λεζάντα, ο ηθοποιός αρκέστηκε να γράψει μόνο ένα «Mαμά», προκαλώντας φυσικά πλήθος σχολίων από τους followers του, οι οποίοι τον επαίνεσαν για τη δύναμη που βρήκε να συγχωρέσει τη μητέρα του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hugh Jackman (@thehughjackman)

Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο που βίωσε τέτοιο τραύμα να το καταφέρει αυτό, ωστόσο όπως ο Τζάκμαν εξήγησε, πως όλοι οι γονείς κάνουν λάθη. Και αυτό το συνειδητοποίησε και ο ίδιος μέσα από τις υιοθετημένες κόρες του, που ήταν και η αιτία να αποκτήσει ενσυναίσθηση και να χτίσει γέφυρες με τη μητέρα του.

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο Τζάκμαν είχε μιλήσει σε εκπομπή της Αυστραλίας και είχε πει χαρακτηριστικά, πως θυμόταν ακόμα έντονα «το πρωί που έφυγε».

«Τη θυμάμαι να είναι με μια πετσέτα γύρω από το κεφάλι της και να την αποχαιρετώ. Καθώς πήγα στο σχολείο, όταν επέστρεψα, δεν υπήρχε κανείς εκεί στο σπίτι». Και πρόσθεσε: «Την επόμενη μέρα ήρθε ένα τηλεγράφημα από την Αγγλία. Η μαμά ήταν εκεί. Ο μπαμπάς προσευχόταν κάθε βράδυ για να γυρίσει η μαμά».

Φωτογραφία: Getty