Λεφτά που οι περισσότεροι από εμάς θα δούμε μόνο σε φωτογραφίες, συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ δημοσίευσαν οι βελγικές αρχές στον επίσημο λογαριασμό που διατηρούν στο Twitter. Πρόκειται, φυσικά, για χρήματα που είχε στην κατοχή της η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή και οι συνεργοί της.

Αυτή είναι η δεύτερη φωτογραφία από τις έρευνες των βελγικών Αρχών που δίνεται στη δημοσιότητα, με την πρώτη να παρουσιάζεται το απόγευμα της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le soir συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Antonio Panzeri και στα χέρια της Εύας Καϊλή και του πατέρα της.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Panzeri στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας είχαν ανακαλύψει περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Καϊλή και στο σπίτι της τελευταίας και του συντρόφου της, Fransesco Giorgi -στον οποίον «τα ρίχνει» η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα χρήματα βρέθηκαν σε βαλίτσες, κουτιά και χάρτινες σακούλες ενώ η Καϊλή, όντας μητέρα, είχε κρύψει πολλά από αυτά στην κούνια της 4χρονης κόρης της.

Η Καϊλή επιμένει ότι είναι αθώα και δεν αποκαλύπτει σε ποιον ανήκουν τα χρήματα, ισχυρίζεται όμως ότι δεν είναι δικά της. Ταυτόχρονα, αποκάλυψε μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ότι όταν έμαθε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της είπε στον πατέρα της να μεταφέρει τα υπόλοιπα.