Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ερέτρια, όπου το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε νεκρός μέσα στο αμάξι του ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής. Ο νεαρός αξιωματικός, υπαστυνόμος Ά στον βαθμό, που υπηρετούσε τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή, έφυγε από την υπηρεσία του το μεσημέρι της χθεσινής ημέρας, όμως δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του. Η γυναίκα του τον αναζήτησε, αλλά αυτός που τον βρήκε, ήταν ένας διερχόμενος πολίτης που είδε το όχημα παρκαρισμένο σε ένα παρκάκι στα 30 μέτρα από το τμήμα.

Ήταν γύρω στις 21:15 όταν ο περαστικός είδε το αμάξι, πλησίασε και από το τζάμι είδε τον οδηγό να είναι πεσμένος πάνω στο τιμόνι και μια τρύπα στο παράθυρο του σπασμένο. Στην αρχή δεν αντιλήφθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί. Όταν χτύπησε την πόρτα και μετά την άνοιξε, αντίκρυσε ένα κεφάλι τρυπημένο από σφαίρα και λογικά σάστισε, ενώ το πιστόλι τύπου Glock του νεκρού ήταν πεσμένο στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Κάλεσε όπως όπως την αστυνομία και τότε κατάλαβαν όλοι ότι πρόκειται για τον αστυνομικό διοικητή.

Το σκηνικό έμοιαζε με αυτοκτονία, όμως κανένα στοιχείο από τη ζωή του αστυνομικού διοικητή στην Ερέτρια δεν δικαιολογεί μια τέτοια πράξη. Ο διοικητής ήταν παντρεμένος και μόλις τον Ιούνιο είχε αποκτήσει με τη γυναίκα του το πρώτο του παιδί. Ούτε βρέθηκε κάποιο σημείωμα πάνω του ή στο γραφείο του, το οποίο θα ήταν και το πιο λογικό δεδομένου ότι ήταν νιόπαντρος και νέος γονιός.

Οι συνάδελφοι του δε μπορούν να εξηγήσουν με τίποτα το σενάριο της αυτοκτονίας, ιδίως από τη στιγμή που ο υπαστυνόμος συντόνιζε μια πολιτιστική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο και την οποία θα επόπτευε ώστε να μην παραβιαστούν τα πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού.

Μπορεί λοιπόν η πρώτη εικόνα να δείχνει αυτοκτονία, αλλά το σενάριο της δολοφονίας, ίσως από κάποιον δράστη που είχε βάλει στη φυλακή ο αστυνομικός διοικητής στην Ερέτρια ή ακόμα και στο παρελθόν του, δεν είναι εκτός σκέψης και εξετάζεται σθεναρά από την αστυνομία. Την υπόθεση έχει αναλάβει κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών που μετέβη στην περιοχή και διεξάγει έρευνα με ανακρίσεις και καταθέσεις.

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν που βρισκόταν ο διοικητής του Α.Τ. μετά το μεσημεριανό σχόλασμά του, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπει και το κινητό του τηλέφωνο.