Πανικός επικρατεί από χθες στο Αφγανιστάν, μετά την βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που άφησε πίσω της 103 νεκροί – 90 Αφγανοί πολίτες και 13 Αμερικανοί στρατιώτες. Πολίτες που βρίσκοταν στο Hamid Karzai Airport, μιας και συνεχίζεται η διαδικασία εκκένωσης από την χώρα, έτρεχαν πανικόβλητοι προκειμένου να μπουν στα αεροπλάνα όπως-όπως και να φύγουν μακριά από το χάος.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε έκτακτο διάγγελμα, τονίζοντας πως το πλάνο αποχώρησης θα συνεχιστεί και μόλις ολοκληρωθεί, θα βρεθούν οι υπαίτιοι για να υπάρξει εκδίκηση.

https://www.intronews.gr/4021-2-kaboul-parakladi-tou-isis-piso-apo-tin-epithesi

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας, δήλωσε πως η απειλή περαιτέρω επιθέσεων γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα αυξηθεί, καθώς τα δυτικά στρατεύματα θα πλησιάζουν στην αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν. «Οι χθεσινές εκρήξεις, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 85 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτών, δεν επιτάχυναν την αποχώρηση των Βρετανών από τη χώρα. Η απειλή είναι προφανές ότι θα αυξηθεί όσο εγγύτερα φτάνουμε στην αποχώρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός.

Μιλώντας στο Sky News έκανε ξεκάθαρο πως οι Βρετανοί θα αναλάβουν δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπου κι αν αυτό κάνει την εμφάνισή του.