Η τραγωδία στο Αφγανιστάν ξυπνάει μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου, και καθώς πλησιάζουμε την 20η επέτειο, ο Donald Trump αποφάσισε να μιλήσει για την τρομοκρατία. Μία από τις νέες του απόψεις είναι ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, γνωστός ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν ήταν στην πραγματικότητα τόσο κακός όσο όλοι πιστεύουν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Χιου Χιούιτ την Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε σε αστοχείς και προκλητικές δηλώσεις. «Εξολοθρέψαμε τον ιδρυτή του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, και στη συνέχεια φυσικά τον Ιρανό στρατιωτικό ηγέτη Qassem Soleimani. Τώρα για να καταλάβετε, ο Σουλεϊμάνι είναι πολύ πιο ισχυρός από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο ιδρυτής του Ισλαμικού Κράτους είναι πολύ μεγαλύτερος από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, al-Baghdadi. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έκανε ένα χτύπημα και ήταν άσχημο, στη Νέα Υόρκη. Αλλά αυτά τα άλλα δύο παιδιά ήταν τέρατα. Και έλεγα για χρόνια, γιατί δεν τους πιάνουν; Για χρόνια το έλεγα. Τους έπιασα. Ο Τύπος δεν μιλάει γι ‘αυτό. Δεν μιλάνε για αυτό γιατί δεν θέλουν να το συζητήσουν ».

Με λίγα λόγια ο Trump δεν θεωρεί και τόσο σημαντικό το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι φτηνά την έβγαλαν με ένα χτύπημα, ενώ προσπαθεί να ισχυριστεί ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν ένα είδος θαύματος για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι συνδέθηκε επίσης με τους βομβαρδισμούς στην αμερικανική πρεσβεία το 1998, που σκότωσαν περισσότερους από 200 ανθρώπους και τον βομβαρδισμό του USS Cole το 2000, που σκότωσε 17 ναυτικούς του αμερικανικού ναυτικού.

https://www.intronews.gr/3683-2-giati-o-osama-bin-lanten-ithele-ton-bainten-gia-proedro-ton-ipa

Έπειτα, υπάρχει ο περίεργος τρόπος που μιλάει για την 11η Σεπτεμβρίου, όπου μπορείτε να πείτε ότι δεν θέλει πραγματικά να παραδεχτεί το μέγεθος της, διότι αυτό θα υπονόμευε με κάποιο τρόπο το επιχείρημά του, οπότε ο ίδιος το αποκαλεί «κακό».

Τέλος υπάρχει και ο ισχυρισμός ότι ο Αλ Μπαγκντάντι και ο Σουλεϊμάνι ήταν «τέρατα», αλλά ο Μπιν Λάντεν, ο άνθρωπος που ευθύνεται για την πιο φονική τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, δεν ήταν και τόσο, γιατί απλά έγινε μια φορά και τέλος. Ας πει αυτή την άποψη ​​στις οικογένειες των 2.977 θυμάτων που σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα.